Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İlçeye içme suyu sağlayan tesisleri talan ettiler

İlçeye içme suyu sağlayan tesisleri talan ettiler

Erdekte içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla yapılan Eğridere İçme Suyu Tesislerindeki motorları çalıştıran elektrik kablolarını soydular.

Erdek`te içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla yapılan Eğridere İçme Suyu Tesislerindeki motorları çalıştıran elektrik kablolarını soydular.
Büyük emekler harcanarak bundan tam 14 yıl önce yapılarak hizmete sokulan ilçeye içme suyu sağlayan Eğridere İçme Suyu Tesislerindeki elektrik panoları ve elektrik kabloları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.
İlçenin, içme su probleminin çözümünde önemli bir adım olan bu yatırım aradan geçen 14 yıl sonra hırsızlığa kurban gitti.
Eğridere İçme Suyu Tesislerinde su pompalarına bağlı olduğu elektrik panolarındaki kablolar kimliği belirsiz kişilerce kesilerek çalındı.
Olayla ilgili olarak Erdek Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürü Mehmet Taşdelen, yaptığı açıklamada bunu adi bir hırsızlık olayı olduğunu düşündüklerini söyledi.
Taşdelen devam eden konuşmasında "Erdek`te ikamet eden vatandaşlarımıza kaynak içme suyu içmelerini sağlayan tesisleri soyan kişi ya da kişilerin çalışmalarımızı sabote ettiğini görmek bizleri derinden üzdü. Karşı karşıya kaldığımız bu olay bizleri zor durumda bıraktığı gibi halkımızın mağdur olacağını bile düşünmediklerini görüyoruz. Bizler gece gündüz demeden burada harcadığımız emekten dolayı üzüntümüz oldukça büyük. En kısa sürede emniyet güçlerimizin olayın faillerini bulacağına inanıyoruz. Hemşerilerimizi mağdur etmemek için en kısa sürede gerekli çalışmaları kısa sürede bitireceğiz." dedi.
Meydana gelen hırsızlık olayının Eğridere İçme Suyu Tesislerindeki 1 ve 2 No`lu terfi merkezlerinde yaşandığını kaydeden Taşdelen, zararın maddi boyutunun 60 bin lirayı bulacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli