Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İlgen´den net açıklama:

İlgen´den net açıklama:

?Marmarabirlik yönetimine girmemi Sarı değil, Hüseyin Durak sağladı?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu´nda görev yapan Erdekli Mustafa İlgen, net bir açıklama yaparak, ?Marmarabirlik Yönetim Kurulu´na girmemi Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı değil, o dönemde birliğe bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi başkanı olan Hüseyin Durak sağlamıştır? dedi.
İlgen, gazetemize konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
?O gün, yönetim kurulunda yaptığımız toplantıda benimle birlikte başkanımız Hüseyin Durak, Namık Güven, Mustafa Gümüştaş, Mehmet Pektaş´ın yanı sıra Refi Taviloğlu da vardı. O toplantıda, birlik yönetim kuruluna kimin aday gösterileceği konusu görüşüldü. Kooperatif başkanımız Hüseyin Durak, o gün, kendisinin birlik yönetimine girmeyeceğini belirterek, benim yönetimde yer almamın uygun olacağını söyledi. Diğer arkadaşlar da bunu uygun gördüler. O gün, Hüseyin Durak, ?Birlik yönetimine ben gireceğim´ dese ben dahil, kim itiraz edebilirdi? Ancak, sayın Durak istemeyerek, beni önerdi. Böylece yönetimde yer aldım. Yoksa, iddia ettiği gibi bu göreve beni kesinlikle Hüseyin Sarı önermedi. Kaldı ki, Hüseyin Sarı´nın, birlik genel kurulunda benim, yönetime seçilmemi istemediğini de iyi biliyorum.?
162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi başkanlığına seçildiği takdirde kendisinin, yönetim kurulundan istifa edeceği üzerine yemin ettiğini öne sürdüğüne dikkat çeken İlgen, ?Hayatım boyunca hiçbir zaman yemin etmedim. Evet, Hüseyin Sarı´ya, seçildiği takdirde görevimden istifa edeceğimi söyledim. Ancak istifamı, birlik başkanlığına sunduğumda kabul etmediler ve ben de görevimi sürdürmeye karar verdim? dedi. 

Bir süre önce yaptığım bir açıklamama karşı Sarı´nın, ?Bu açıklamanın iki cümlesini bile Mustafa İlgen yazamaz? demesiyle ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan İlgen, şunları söyledi:
?Marmarabirlik, 500 milyon değerinde dev bir kuruluş. Tabii ki, bünyesinde basın danışmanları da çalıştırıyor. Elbette ki, bu açıklamaları, onlar düzenleyip duyuracaklar. Bundan doğal ne olabilir??
HİDAMET ASA NE DİYOR
Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da şu değerlendirmede bulundu:
?Hüseyin Sarı bey, birlik yönetim kurulu için bana, Mustafa İlgen´in ismini 2012´de verdiğini söylüyor. Kesinlikle bu doğru değil. Zaten ben, bu tarihte Hüseyin beyi tanımıyordum bile. Kendisini, 30 Mart 2014´te yapılan yerel seçimlerde başkan seçildikten sonra tanıdım ve kutlamaya gittim. Bana, Mustafa İlgen´in ismini, Erdek kooperatifinin 19 Nisan 2014 tarihinde yapılan Marmarabirlik seçimleri öncesinde önerdiğinde odada Hüseyin Durak, Namık Güven, Mustafa Gümüştaş, Mehmet Pektaş, Refi Taviloğlu ve Mustafa İlgen de vardı. Ben, hiçbir isim telaffuz etmeden odadan çıkarken, ?Ben, herkesle çalışırım. Aday belirlemenizi size bırakıyorum´ dedim. Gerçek budur.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İlgen açıklama
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli