Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İlhan Mahallesi duyarsız tatilcilerden dertli

İlhan Mahallesi duyarsız tatilcilerden dertli

Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde çöp sorunu devam ediyor.

Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde çöp sorunu devam ediyor.
Bu soruna büyük ölçüde sorumsuz vatandaşlar yol açıyor.
Güney Marmara Bölgesi´nin önemli tatil yöresi Erdek ve bağlı kırsal mahalleleri tercih eden tatilciler, geride bıraktıkları çöp atıklarıyla eleştirileri beraberinde getiriyor.
Bu bağlamda, Erdek´e bağlı kırsal mahallelerden olup, turistik bir yöre olan İlhan Mahallesi çöp sorunuyla boğuşuyor.
İlhan Mahallesi Muhtarı Serdar Alakuş, mahallenin sınırları içinde yer alan ve ?Küçük Ova? olarak anılan koyun günübirlikçi akınına uğradığına dikkati çekerek, şunları aktardı:
?Küçük Ova´ya vatandaşlar, Cuma akşamından gelmeye başlıyor.

Burada çadır kurup, hafta sonunda memleketlerine geri dönerken, ne yazık ki çöplerini, piknik yaptıkları bu alanda bırakıyorlar. Bu çöpler sağa sola savruluyor. Hem koku, hem de çevresel kirlilik yaratıyorlar. Oysa hemen asfalt yolun üzerinde, Erdek Belediyesi´nin koyduğu iki çöp konteyneri var. Bu konteynerlerden her gün, çöp kamyonları düzenli olarak çöpleri alıyor ama vatandaşlar, bu konteynerlere çöp atmıyorlar. Küçük Ova denilen bu bölgeye hafta sonlarında bin-bin beş yüz kişinin denize girmek için geldiğini biliyoruz.?
Bu arada, geçtiğimiz günlerde, ?Bandırma Kapıdağ Ofroad? üyeleri çevre kirliliğine dikkat çekmek için Kapıdağ ve çevresindeki çöp atıklarını, elle toplayarak ?mıntıka temizliği? yapmış, yaklaşık 150 çuvalı bulan çöp toplanmıştı.
Haber : Tuncay Ertan



Reha Uluçay
31.08.2020 16:31:30
Valla bana kalsa bütün sezon çöplere elimi sürmem zira temizlendikten sonra benzer mahlukatlar gelip aynı haltı yapıyorlar. Bırakın pislik içinde otursunlar. Sezon bitince toplanır. Sadece ilhan değil Narlı da aynı durum.

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu