Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İlhan ve Tuzla Köylerinde coşkulu kutlu doğum

İlhan ve Tuzla Köylerinde coşkulu kutlu doğum

Erdek İlçe Müftülüğü ve Tuzla ve İlhan Köy Muhtarlıklarının organizasyonunda Köylerde kutlu doğum haftası töreni düzenlendi.

Erdek İlçe Müftülüğü ve Tuzla ve İlhan Köy Muhtarlıkları`nın organizasyonunda Köylerde kutlu doğum haftası töreni düzenlendi.
Erdek merkez olmak üzere bağlı beldeler ve köylerle devam eden kutlu doğum haftası kutlamaları Pazar günü İlhan Köyü ile sona erdi.
İlhan Köyünde düzenlenen etkinliğe köy halkının yanı sıra Erdek`ten siyasiler yoğun ilgi gösterdi.
İlhan köyündeki kutlu doğum töreni sala ile başladı. İstiklal Marşımız okunduktan sonra, Doğanlar Köyü Camii imamı Adem Saraçoğlu ve Ocaklar Beldesi Camii imamı Mehmet Aydın Kuran-ı Kerim okudu.
Mevlit, Erdek Hal Camisi İmamı Saffet Sert tarafından okunurken, Çeltikçi Köyü Camii imamı İsmail Arıcı Kuran-ı Kerim okudu.
İlahilerden sonra okunmasına devam edilen mevlit Erdek Kızarandere Camii Müezzini Nafis Sicim tarafından okunup tören kaside ile devam etti.
Dua, Narlı Köyü Camii İmamı Nevzat Kalyoncu tarafından gerçekleştirilip, günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmayı Erdek Yalı Camii emekli imamı Adnan Afacan hocamız yaptı.
Hazreti Peygamberimiz ve insanlık onurunu anlatan Afacan hoca, Hadislerden örnekler verdi.
İşte! Adnan Afacan hocamızın yaptığı açıklamadan satır başladı:
"Kişinin dini düzgün olmaz, kalbi düzgün olmadıkça. Kalbi düzgün olmaz, dili düzgün olmadıkça. Bunlar düzgün olmaz davranışları düzelmedikçe. Kelime-i Şehadet ve anne babanın evladına yaptığı dua hariç her şey ile Allahü Tea`la arasında bir perde vardır. Her ziyafet veren kişi ziyafetine gelinmeyi sever. Allahın ziyafet sofrası da Kur`andır, Kuran`ı ihmal etmeyiniz. Allah erkeklere benzemeye çalışan kadınlara ve kadınlara benzemeye çalışan erkeklere lanet etsin. Allah annesiyle çocuğunu birbirinden ayırana ve kardeşi kardeşten ayırana lanet etsin. Hazreti Peygamber diyor ki; Cebrail bana her geldiğinde şu iki duayı yapmamı emrederdi. Allahım beni helal ile rızıklandır ve salih işlerde çalıştır. En güzel Kur`an okuyan insan okurken Allahtan korktuğunu anladığın kimsedir. Ümmetin üzerine bir zaman gelecek ki, o zamanda 5 şeyi sever 5 şeyi unuturlar. 1- Dünyayı severler ahreti unuturlar. 2- Apartmanları severler kabirleri unuturlar. 3- Malı severler, hesabı unuturlar. 4- Aileleri severler hurileri unuturlar. 5- Nefisleri severler Allahı unuturlar. Onlar benden beridirler, bende onlardan."
Afacan hoca, konuşmasını şu kıssadan hisse ile tamamladı: "Bir kış mevsimi Resulullah dışarı çıkmıştı. Ağaçlar yapraklarını döküyordu. Resulullah (s.a.) ağacın iki dalını tuttu yaprakları dökülüyordu. Ey Ebuzer dedi: Ben emret ya resulullah dedim. Buyurdu ki; Bir Müslüman kul yalnız Allah rızasını isteyerek namazını layıkıyla kılarsa, yaprakların bu ağaçtan dökülmesi gibi dökülür."
Konuşmanın ardından, gelen tüm konuklara tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunulurken, İlhan Köyü Muhtarı Yusuf Öner, etkinliğe katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
İlhan Köyünde düzenlenen Kutlu Doğum törenine; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, CHP Erdek İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erkovan, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Halil Aydöner ile CHP`li meclis üyeleri Nimet Kalafat, Çetin Gül, M. Ali Yağcı, AK Parti ve CHP Erdek İlçe Teşkilatına mensup siyasiler, CHP Kırklareli eski milletvekili Hasan Tahsin Uzun ve İlhan Köy halkı ile katıldı.
Tuzla`daki kutlu doğuma siyasiler yoğun ilgi gösterdi.
İlçemize bağlı Paşaliman Adasında yer alan Tuzla Köyünde kutlu doğum haftası etkinliği vardı.
Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker ile Erdek İlçe Müftülüğünün birlikte düzenlediği törene siyasiler yoğun ilgi gösterdi.
AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı ile CHP Erdek İlçe Teşkilatları Tuzla Köyünde düzenlenen etkinliğe katılarak destek verdiler.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ile CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı törene katılırken, her iki partinin yönetim kurulu üyelerinden bir bölümü kutlamada yer aldı.
Kutlu Doğum töreni sona erdikten sonra, Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker ile birlikte AK Parti Erdek İlçe Başkanı ve Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, beraberinde törene katılan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, 2012 yılında hizmete giren toplam 600.000 liraya mal olan Tuzla Köyü Balıkçı Barınağı ile parke taşı döşenen köy içi yollarda incelemelerde bulundu.
Tuzla Köyüne giden partililer etkinlik sona erdikten sonra Erdek`e geri döndüler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı