Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlimizdeki köylerin sorunları Mecliste

İlimizdeki köylerin sorunları Mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Meclis gündemine taşıdığı Balıkesir köylerinin sorunları hakkında bir rapor hazırladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Meclis gündemine taşıdığı Balıkesir köylerinin sorunları hakkında bir rapor hazırladı. 
Raporda, köylerin yol, altyapı, su ve elektrik şebekeleri ile okulları hakkında İçişleri, Orman ve Su İşleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Eğitim Bakanlarına yöneltilen toplam 75 soru önergesine verilen 12 köy ile ilgili cevaplar geldi. Havutça`nın 75 soru önergesinden geriye kalan köylerle ilgili, bakanlar tarafından cevaplanmayı beklerken, Havutça diğer köylerin sorunları ile ilgili önerge vermeye devam ediyor.
Bandırma Kuşcenneti ve Külefli ile Erdek Çayağzı, Yukarıyapıcı, Aşağıyapıcı ve Tatlısu köylerini kapsayan Havutça`nın soru önergelerine yanıt verilen köyler oldu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler`in cevabında, köy yollarının "her yıl bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı" ve yolları olmayanların da "bütçe ve yatırım programı dahilinde planlanarak yapımının gerçekleştirileceği" bilgisi ortak cevap olarak verildi.
Bandırma ve Erdek`e bağlı köylere ait verilen cevaplarda şu bilgilere yer veriliyor:
Kuşcenneti Köyü: Köyün köy içi düzenlemesinin 2013 yılı yatırım programında bütçe imkanları ölçüsünde değerlendirileceği…
Külefli Köyü: Köy yolunun stabilize olan kısmının 2013 yılı il Özel İdaresi asfalt yatırım programına alındığı, 2013 yılı içerisinde yapımının gerçekleşeceği ve köy halkının hizmetine sunulacağı…
Çayağzı Köyü: Köy yolunun stabilize olarak hizmet verdiği İl Özel İdaresi 2013 asfalt yatırım programında bulunmadığı, ancak önümüzdeki yıllarda bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirileceği…
Havutça: "Cevaplarda bol bol vaat var"
Havutça, ilgili bakanlar tarafından önergelerine verilen yanıtlardan AKP icraatlarının "gelecek zaman" ve "vaat etmek" üzerine kurulduğunu belirterek, "Köyleri 10 yıldır çamura, balçığa, çakıla terk eden, köyleri ayrımcılık gözeterek yatırım yapan AKP, sözlerini ne zaman tutacak? Köylerde yürütülen çalışmalar amacına ulaşmadığı gibi plan ve projeler havada uçuşuyor ama bu projelerin ödeneklerini imkanlarını bahane ederek ilgili bakanlar göndermiyor. AKP, Balıkesir`in büyükşehir olunca bu sıkıntılardan kurtulacağını vaat ediyor. 10 yıldır köyleri bu sıkıntılardan kurtaramayan AKP, bundan sonra da kurtaramaz. Görünen köy kılavuz istemez. AKP`liler `yollara ödenek yağdı` dese de ortada apaçık duran bir gerçek var!" diye konuştu.
Havutça, "Balıkesir`in büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte bu güne kadar il özel idare ve köylere hizmet götürme birliklerinin işlerinin artık yerel yönetimler tarafından yapılacak olması, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ni aldığımızda, Balıkesir köyleri için büyük bir avantaja dönüşecek. Köylü, AKP zulmünden kurtulacak. Köylünün merası, otlak ve kışlakları, ortak malları köylünün yaşamına katkı yapacak şekilde kullanımına sunulacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false