Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İlk arpa borsada işlem gördü

İlk arpa borsada işlem gördü

2020 yılının ilk hasadı arpa Bandırma Ticaret Borsası´nda yapılan açık artırma satışı ile ambara döküldü.

2020 yılının ilk hasadı arpa Bandırma Ticaret Borsası´nda yapılan açık artırma satışı ile ambara döküldü.
Satışı yapılan arpanın temsili olarak alınan 50 kilogramı sembolik satışla kilosu 15 liradan satıldı.
2020 yılı hasat sezonun ilk mahsulü arpa Bandırma Ticaret Borsası (BTB) elektronik satış salonunda satıldı.
Hasat sezonunun ilk mahsulü arpayı Doğruca Mahallesi´nden Zafer Güler adlı üretici getirdi. İlk mahsul arpanın 50 kilogramlık kısmı sembolik satışla kilosu 15 TL fiyatla borsa üyesi Encin Zahirecilik ? Bülent Encin tarafından satın alındı.
Geriye kalan 3,5 ton arpayı tonu 1.254 liradan Sezgin Zahirecilik Ltd. Şti. yetkilisi ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin tarafından satın alındı.
İlk mahsulün satıldığı satış seansı AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından da izlendi.
Yeni hasat sezonu hakkında konuşan Bandırma Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, 2020 yılı hasat sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek tüm ülke genelinde olduğu gibi Bandırma Ticaret Borsası´nda da korona virüs salgınına karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
İlk mahsulün borsaya gelmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Sezgin ?İnşallah Bandırma ve bölgemiz için bereketli ve hayırlı olur. Bilindiği üzere tüm dünyada korona virüs salgını ile mücadele sürüyor. Bizler de kurum olarak çeşitli tedbirleri almak zorundayız. Ve bu tedbirleri hayata geçirdik. Bandırma satış salonu ülkemizin sayılı borsalarından biri. Çok az borsada olan sistemi biz yıllardır gerçekleştiriyoruz. Burada bir salon kültürü oluşmuş durumda olup korona virüs tedbirleri sebebiyle önceki yıllara göre farklı önlemler alarak satışımızı gerçekleştireceğiz. Üreticilerimiz bahçedeki büyük ekrandan da satışı izleyebilecek. Borsamız bölgemiz tarımı için büyük bir önem arz ediyor.? dedi. Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: arpa borsada işlem gördü
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli