Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

İlk kez gazeteci Önder Balıkçı gündeme getirmişti

İlk kez gazeteci Önder Balıkçı gündeme getirmişti

Milletvekili Havutçadan Bakan Kılıça Musakça Stadı soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ilk kez gazeteci-yazar Önder Balıkçı`nın, gündeme getirdiği, 2002 yılında tamamlanmasına karşın ödeneksizlik nedeniyle kullanılamayan Bandırma`ya bağlı Musakça Köyü`nün stadı için soru önergesi verdi. Havutça, tamamlandığı halde 12 yıldır kullanılmayan Musakça Stadı ile ilgili olarak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın yazılı yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı`na verdiği önergede şu soruları yöneltti: "Balıkesir ili Bandırma ilçesi Musakça Köyü`nün futbol takımı 1970 yılında, ülkemizin federe olan ilk amatör kulübü unvanını taşımaktadır. Köyün futbol tesisi, 12 yıldır ödenek yetersizliğinden kullanılamamaktadır.
Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın 19 Haziran 2013`te verdiği bilgiye göre, Balıkesir ilinde bulunan 59 spor tesisin 17`sinin AKP hükümetleri döneminde inşa edildiği belirtilmektedir. Musakça Futbol Sahası`nın 2002 yılında inşa edilen tesisler içinde gösterilmektedir.  Buna göre; 12 yıldır ödenek yetersizliği nedeniyle maçlara açılamayan, kullanılamayan Musakça Futbol Tesisleri için ne zaman ne kadar ödenek tahsis edilecektir?
15 yıl önce intifa hakkı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`ne devredilen ancak hiçbir ödenek çıkmadığı için doğal çim sahası bulunan tesisin tamamlanmamış olmasından doğan mağduriyet nasıl giderilecektir?
Faal olmayan bir tesisin 2002 yılında inşa edildiği ve Bakanın 2013 yılında tesisin faaliyetteymiş gibi açıklama yapması, tesisler için 12 yıldır ödenek tahsis edilmeyerek tesislerin tamamlanamamış olması Bakanlığınızın hangi çalışma ve politikalarıdır?
Balıkesir ilinde bulunan kaç spor tesisi ödenek mağdurudur?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı