Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İlkokullarda sınavlar kaldırıldı

İlkokullarda sınavlar kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında yazılı sınavlar kaldırıldı,

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında yazılı sınavlar kaldırıldı, notları öğrenciye gelişim dosyasına göre verilecek. Diğer kademelerde ise sınavlar ortak tarihlerde yapılacak.

Yönetmeliğe göre okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi sürekli izlenecek.

TÜRKÇE KORUNACAK

Yönetmelik kapsamında Türkçe’nin korunmasına yönelik karar da alındı. Kararda şöyle denildi:

“İlkokullarda öğrencilerin Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımını geliştirmek amacıyla dinleme ve yazma becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik özel olarak geliştirilen ölçme araçları kullanılacak.

Türkçe’nin korunması ve geliştirilmesi amacıyla öğrencilerin öğretim süreçleri boyunca kazandıkları dinleme, konuşma, okuma, yazma becerilerindeki gelişmelerin izlenmesi için yılda bir ‘Dört beceride Türkçe dil sınavı’ yapılacak.

Akademik becerilerin izlenmesi ve değerlendirilmesi(ABİDE) ile öğrencilerin gerçek yaşam öyküleri üzerinden eleştirel düşünme, problem çözme, muhakeme etme, yorum yapma gibi üst düzey düşünme becerilerini edinme seviyelerinin il düzeyinde izlenmesi ve yıllara göre yaygınlaştırılması yapılacak.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı