Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İller Bankasından krediye onay

İller Bankasından krediye onay

Erdek Belediyesinin T. Halk Bankasından talepte bulunacağı 15 milyon lira kredi için hafta içinde Ankara'ya giden Başkan Aysan, İller Bankası Genel Müdürü ile bir araya geldi.

Erdek Belediyesi`nin T. Halk Bankası`ndan talepte bulunacağı 15 milyon lira kredi için hafta içinde Ankara'ya giden Başkan Aysan, İller Bankası Genel Müdürü ile bir araya geldi.
Erdek Belediyesi tarafından Türkiye Halk Bankası`ndan alınması planlanan 15 milyon TL kredi için İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile görüşen Aysan, istediği rakamı jet hızıyla onaylattı.
Erdek Belediyesi`nin adeta kabusu haline gelen borçların çözümü için hafta içinde İller Bankası`nda yetkililerle bir araya gelen Aysan, istediği rakamı jet hızıyla onaylattı. İller Bankası tarafından dosyanın İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğini söyleyen Aysan, kısa zamanda kredinin bakanlıkça onaylanacağını ifade etti.
Şubat 2010 ayı Belediye Meclis toplantısından, Erdek Belediyesi`nin T. Halk Bankası`ndan 15 milyon lira kredi çekebilmesi için İller Bankası`na krediye kefalet talebiyle ilgili kendisinin başvuru yapabilme yetkisini meclisten oy çokluğuyla aldığını hatırlatan Başkan Aysan, belediyenin açık borçları 3 milyon 300 bin lira, vadeli çekler 4 milyon 137 bin lira, personel borçları (emekli olmuş halen kıdem tazminatlarını alamayanlar da dahil) 4 milyon 158 bin lira, hastanelere olan borçlarla birlikte yaklaşık 13 milyon lirayı aşan borcu bulunduğunu açıkladı.
İller Bankası`nda, Erdek Belediyesi`ni ilgilendiren çalışmalar bittiği kredi-kefaletin onayının İçişleri Bakanlığı`na gönderilip ardından T. Halk Bankası`na kredinin ödenmesi talimatının verileceğini kaydeden Aysan, "10 yıl vadeli % 1,20 faizle alınmasına kesin gözüyle baktığımız 15 milyon kredinin yaklaşık 13 milyon lirası borçlara gidecek. 13 milyon lira borçtan kaç tane alacaklının, faiz ve avukatlık ücreti isteyeceğini ise halen bilmiyoruz. Mesela; Multinet diye bir firma karşımıza çıktı. Bu firma ben faizleri kuruşuna kadar alırım dedi bu şirketle ödemelerde anlaşamadık. Ve Multinet firması tarafından iskele gelirlerimize haciz konuldu. Bildiğiniz gibi İller Bankası belediyelerin % 40`lık payını zaten kesiyor, geri kalan % 60`lık payını kesmiyor. Bizim Halk Bankası`ndan alacağımız kredi+faiz kesilecek olan pay diliminden ödenecek. Ayrıca her ay 350 bin lirayı bulan personel giderlerimizin olduğunu da unutmayalım. Sonuç olarak bu kredi açıldığı gibi, belediye en azından şimdiki gibi kilitlenmeyecek, tekerimiz dönmeye başlayacaktır." dedi.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu