Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İmam Hatipliler hasret giderdi

İmam Hatipliler hasret giderdi

Kuruluşundan bu güne kadar Balıkesir İmam Hatip Lisesinden mezun olanlar, kendisini İmam Hatipli kabul edenler, Balıkesir İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Kuruluşundan bu güne kadar Balıkesir İmam Hatip Lisesinden mezun olanlar, kendisini İmam Hatipli kabul edenler, Balıkesir İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
Balıkesir İlme Hizmet Derneği ile Balıkesir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada eski ve yeni mezunlar bir araya gelerek okul günlerine geri döndü.
Etkinlik, Bandırma ilçesi Emekli Müftüsü Hakkı Duman’ın Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
İlme Hizmet Derneği Balıkesir Şube Başkanı Halil Taş yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen bu buluşmada tüm mezunların bir araya geldiğini ifade ederek, katılımcılara 60 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursu yapılacağının söyledi.
Taş, “Allah hepimize daha uzun yıllar böyle buluşmaları nasip etsin. Aramızda olmayan ve ebediyete intikal eden tüm mezunlarımızın da ruhları şad olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
Eski mezunların bir araya geldiği etkinliğe, Balıkesir Karesi İmam Hatip Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’de katıldı.
Cengiz, yaptığı konuşmada, 2012 yılında eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliğinin İmam Hatip Ortaokullarına ve İmam Hatip Liselerine taleplerin artmasına sebep olduğu belirtti.
2014 yatırım programında İmam Hatip Lisesi bulunmayan merkez ilçelerimizden Altıeylül ilçesine de İmam Hatip Lisesi yapılacağı müjdesi veren Yusuf Cengiz, Balıkesir ili sınırları içerisinde on dört İmam Hatip Lisesi ve yirmi dört İmam Hatip Ortaokulu olduğunu açıkladı.
Balya ve Marmara ilçelerimizde imam hatip okullarının bulunmadığı belirten Cengiz, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında bu ilçelerimizde de İmam Hatip Ortaokulu açacaklarını ifade etti.
Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılar, Türk Musikisi eşliğinde güzel anlar yaşarken, öğle namazının ardından tüm davetlilere ikramda bulunuldu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu