Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İmar değişikliği konuları Erdek Meclisi’ne gelmeyecek

İmar değişikliği konuları Erdek Meclisi’ne gelmeyecek

Erdek Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığındaki toplantıda 7 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü.

Erdek Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığındaki toplantıda 7 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşüldü.
İMAR İŞLERİ MÜDÜRÜNE YETKİ
Erdek Belediye Meclis toplantısının ilk iki gündem maddesi iki binada imar planı değişikliği yapılmasıyla ilgiliydi.
Belediye başkanı Burhan Karışık, “Düşüncem, bundan sonraki meclis toplantılarına imar değişikliği ile ilgili konuların gelmemesidir. Bu taleplerle ilgili olarak İmar İşleri Müdürlüğümüze tam yetki verelim. Müdürlüğümüz, gelen talep eğer yönetmeliğe aykırı ise reddetsin. Konu da orada kapansın” dedi. Karışık’ın bu önerisi uygun görülüp, oybirliğiyle kabul edildi. Ancak prosedürün tamamlanması için konunun önce İmar Komisyonu’na gönderilmesi, oradan gelecek raporun ardından kesin karar alınarak, yürürlüğe girmesine karar verildi.
AHMET MEKİN-ELVAN TAŞDÖĞEN
Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı tarafından yapılan yazılı başvuruda, Ahmet Mekin’in isminin Erdek’teki bir cadde veya sokağa verilmesi talebi de mecliste görüşüldü. Balıkçı, başvurusunda, 1980 yılından beri Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşayıp, Erdek’in “sanat elçisi” konumunda bulunan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ahmet Mekin’in isminin Erdek’in bir cadde veya sokağında yaşatılmasının vefalı bir davranış olacağını belirtmişti. 
Konu, İmar Komisyonu’na gönderildi. Bu arada söz alan Hasan Yapakçı, Ocaklar Mahallesi’nde “Mekin Sokak” bulunduğunu, bu sokağın isminin “Ahmet Mekin Sokak” olarak değiştirilebileceğini belirtti.                   
Komisyondan gelecek raporun ardından Ahmet Mekin’in isminin Ocaklar’daki sokağa verilmesi bekleniyor.
Bu arada, Erdek’te 7 Ağustos 2021 günü, denizde yüzerken bir sürat motorunun çarpması nedeniyle yaşamını yitiren Elvan Taşdöğen’in isminin, Erdek’teki bir cadde veya sokağa verilmesi için “Elmalık Sitesi” sakinlerinin istekleri de görüşüldü. Konu, İmar Komisyonu’na gönderildi.
ŞEZLONG, ŞEMSİYE, İŞGALİYE ÜCRETLERİ 2020 TARİFESİNE GÖRE
Mecliste, turizm işletmecilerinin, şezlong, şemsiye ve işgal ücretlerinde indirime gidilmesi için talepleri de görüşüldü. Bu konudaki talepte, turizm sezonunu temmuz ayında boş geçtiği, eylülde ise okulların açılmasıyla birlikte Erdek’in boşaldığı öne sürülerek, Erdek Belediyesi’nden kendilerine kolaylık sağlanması isteniyordu. Meclis, bu yılki şezlong, şemsiye ve işgal ücretlerinin 2020 yılı tarifesine göre, eylül ayı hariç tutularak iki aylık alınmasını oybirliğiyle kabul etti.
SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN YER
Erdek 18 Eylül Stadı’nın girişinde bulunup, Erdekspor Kulübü’nün sporcu lojmanı olan boş binanın, Erdek 1 No’lu Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun ihtiyacı doğrultusunda kullanılması için tahsis edilmesiyle ilgili olarak bu kuruluş tarafından yapılan talep, Plan-Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
ARTAKE LOKANTASI İHALEYE ÇIKACAK
Erdek Belediyesi’ne ait olarak lokanta konumunda kullanılan cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin sonunda yer alan “Artake” lokantasının, 5 yıllığına ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı. Bu yerin, “işyeri” konumunda, 5 yıllığına ihaleyle kiralanması için encümene tam yetki verildi.
Belediye Meclisi’nin toplantısına mazeretleri nedeniyle AK Parti’den Hüseyin Sezer ve Ceyhun Mırız, CHP’den İbrahim Beyoğlu katılmadılar.
Toplantıyı CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu da izledi.
Erdek Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısını 6 Ekim 2021 Çarşamba günü yapacak.
Haber : Önder Balıkçı
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı