Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

İnanılır gibi değil!

İnanılır gibi değil!

Bandırma Belediyesi, Kent Konseyi odasına çilingirle girmek istedi

Bandırma Belediye Başkanlığı, Kapalıçarşı´da, eski belediye binasında bulunan Kent Konseyi´ne ait odalardan birine çilingirle girmeye çalışınca Konseyin başkanı Dr. Murat Ergöz ve yöneticilerin tepkisiyle karşılaştı.
Olay, şöyle gelişti:
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Genel Sekreteri Kemal Hazal Görkem´i arayarak, Kent Konseyi bürosunun yanında olup, üzerinde ?Kent Konseyi? yazısı bulunan, depo şeklinde kullanılan ama içerideki dolaplarda konseye ait evraklar yer alan bölümün anahtarının kendisine teslim edilmesini istedi. Eski belediye meclis salonunda, Dr. Selim Panç´ın, şehit ve gazi ailelerinin ulaşım sorunlarıyla ilgili yaptığı bir toplantıya katıldıktan sonra Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, bir anda kendini olayın içinde buldu. Odanın anahtarını almak için gelen belediye personeline, bu yeri Kent Konseyi´ne tahsisinin bulunması nedeniyle veremeyeceğini, bu odanın boşaltılması için belediye başkanının kendisine yazı göndermesi gerektiğini söylemesi üzerine yetkililer, durumu belediye başkanı Tolga Tosun´a ilettikten sonra beklemeye geçtiler. Bu arada, Kent Konseyi´ne tahsisli odaya girmek için bir çilingir çağrıldı. Ardından, odanın bulunduğu yere, Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Emel Çetin gelip, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz´den, odanın anahtarını isteyerek, ?Bu odayı başka bir derneğe vereceğiz. Siz, Bandırma Belediyesi´ne bağlısınız? dedi. Ergöz, ?Hayır, biz belediyeye bağlı değiliz. Seçimle gelen bağımsız bir kurumuz ve bize ait bu odayı benim bu şekilde verme yetkim yok. Durumu Yürütme Kurulumuzda görüşürüz. Şu anda anahtarı size vermeyeceğim? diye yanıt verdi. Gergin geçen bu konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Emel Çetin, belediye personeli ve çilingir, olay yerinden ayrıldı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçtiğimiz günlerde de aynı konuda olaylar yaşanmıştı.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kent Konseyi´ne ait bu depoyu istemiş, içinde mescit olduğunu öne sürmüştü. Ancak Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz, burada resmen açılmış bir mescit bulunmadığını, bir kişinin, buraya bir seccade attığını belirtmiş ve kendilerine tahsisli bu yeri vermeyeceğini bildirmişti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: İnanılır gibi değil
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı