Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İnsansız hava aracı ile haşere mücadelesi

İnsansız hava aracı ile haşere mücadelesi

Bandırma İlçesinde insansız hava aracı Biocopter tanıtımı yapıldı.

Bandırma İlçesinde insansız hava aracı Biocopter tanıtımı yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde haşerelere karşı insansız hava aracı Biocopter ile mücadele edecek.
Biocopter ve çeşitli ilaçlama ekipmanları Bandırma ilçesinde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile tanıtımı yapıldı.
Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen toplantıda il genelinde sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelere karşı mücadele kullanılacak olan insansız hava aracı Biocopter, ekipman ve araçlar tanıtıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesirlilerin rahat bir yaz geçirmeleri için haşereler ile mücadeleye 15 milyon 489 bin lira harcandığını söyledi. Vatandaşların belediyenin ulaşamadığı bahçe, teras ve balkonlarda bulunan sivrisinek üreme kaynakları olan varil, lastik, leğen gibi malzemeleri bulundurmamalarını isteyen Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugünkü törenimizde, büyükşehrimizin teknolojiyi önceleyen vizyonu çerçevesinde yerden uygulama araçlarımızın ulaşamadığı alanlara ilaçlama hizmeti yapmak için tasarlanan İnsansız Hava Aracı, Biocopter´in tanıtımı yanında, yine yüksek teknolojik yeteneklere haiz; ilaçlama çalışmalarımızda 66 hizmet aracı, 20 adet Mist Blower, 30 adet ULV, 25 adet kanal sisleme, 168 akülü sırt pülverizatörü, 109 ışık tuzağı ile 1 adet 8x8 amfibik ilaçlama aracı olmak üzere toplam 420 adet araç ve ekipmanla hizmet vermekteyiz. Kent içinde tespit edilen tüm üreme kaynakları fotoğraflanarak, koordinat bazlı mücadele yıl boyu izlenebilmekte, bilimsel çalışmalar programlı bir şekilde yürütülmekte ve koordine edilmektedir.?
Konuşmanın ardından Uğur ve beraberindekiler hizmete sokulan ekipmanlar hakkında bilgi alırken, insansız hava aracı Biocopter´in deneme uçuşunu izledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli