Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İrice’den, Aksakal’a ağır eleştiri

İrice’den, Aksakal’a ağır eleştiri

“DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, parti tüzüğünü çiğnedi”

Demokratik Sol Parti’nin(DSP), 2016 yılı genel seçimlerinde Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı olan Önder İrice, 14 Mayıs seçimi için “Cumhur ittifakı”na katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ağır bir dille eleştirdi.

“Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni ziyaret eden İrice, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, Parti Meclisi kararı olmaksızın, kendi imzasıyla “Cumhur İttifakı” listesi içinde seçime katılmasının üzüntü verici ve parti suçu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Partimizin tüzüğündeki 25’inci madde çok açık. Bu maddeye göre partimiz, Parti Meclisi’nin kararı olmadan başka herhangi bir partiyle seçim iş birliği yapamaz. Ancak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, buna uymaksızın, kendi imzasıyla ‘Cumhur İttifakı’na katılarak parti suçu işlemiştir. DSP’li birçok partili yönetici ve üye arkadaşım gibi ben de bu durumdan büyük üzüntü duyuyorum.”

MİLLETVEKİLİ KOLTUĞU İÇİN DEĞER Mİ?

Aksakal’ın, parti adına değil, sadece milletvekili olmak için aldığı bu şahsi karara tepki olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici ve üyenin DSP’den istifa ettiğine dikkati çeken Önder İrice, şu değerlendirmede bulundu:

“Önder Aksakal, partinin tüzüğüne aykırı bu kişisel kararı ile şimdi AK Parti listesinden, İstanbul, 2. Bölge, dördüncü sıra milletvekili adayı gösterildi. Onunla birlikte Genel Başkan Yardımcılarından, eski Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Ankara 1. Bölge dokuzuncu sıra ve Ejder Onursal da Ankara 2. Bölge dokuzuncu sıra milletvekili adayı oldular. Yani DSP’nin tüzüğü, üç milletvekili koltuğu için Önder Aksakal tarafından çiğnendi. Üç koltuk için değer miydi? Partili olarak hepimiz çok kırgın ve üzgünüz. Birçok il ve ilçe yöneticimiz, bu karara tepki olarak görevlerinden istifa ettiler. Partimizin en kısa sürede kongre yapması gerekiyor.”

AKSAKAL, HDP’Lİ DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETMİŞTİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, bugünlerde CHP’yi, HDP ile iş birliği yapmakla eleştirdiğine dikkati çeken Önder İrice, 2015 yılında yaşanılan şu olayı anlattı:

“2015 yılında, bizlerin de desteğiyle DSP Genel Başkanı seçilen Önder Aksakal, Anadolu’daki ilk ziyaretlerinden birini, o dönemde Diyarbakır Belediye Başkanı olan HDP’li Gülten Kışanak’a yapmıştı. Hatta kendisine bu ziyaretinde bir de plaket verilmişti. Şimdi ise CHP’ye, HDP üzerinden yükleniyor. ‘Biz, HDP ile birlikte olamayız’ diyor. Bu davranışı bir samimiyetsizlik örneğidir.”

KILIÇDAROĞLU, İLK TURDA KAZANABİLİR

Bandırma’nın tanınmış futbol adamlarından, rahmetli Muhittin Kapçak’ın damadı olan Önder İrice, 14 Mayıs seçimi için düşüncelerini de şöyle açıkladı:

“Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel, ‘Siyasette 24 saat bile çok önemlidir’ derdi. Demirel’in, yine siyasetin inceliklerine işaret ederken, ‘Siyasette 2+2, her zaman 4 etmez’ ve ‘Siyasette barışmayı bilmiyorsan, kavga etmeyeceksin’ sözleri de çok iyi bilinir. 14 Mayıs seçimine de böyle bakıyorum. Bu arada, “Millet İttifakı” adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ilk turda Cumhurbaşkanı seçilebileceğini düşünüyorum. Bugün, Türkiye’nin, yeniden demokratik parlamenter sisteme dönmesine büyük ihtiyaç var. Çünkü ülkemizde hak, hukuk, adalet büyük yara aldı. Eğitim sistemimiz çöktü. ‘Her şeyi ben bilirim’ anlayışı egemen oldu. Liyakat ortadan kalktı. 14 Mayıs seçimini, ‘Köprüden son çıkış’ olarak görüyorum.”

                                                                                  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İrice’ Aksakal’ eleştiri
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı