Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İş dünyası Balıkesir için tek sek, tek yürek oldu

İş dünyası Balıkesir için tek sek, tek yürek oldu

Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir protokolü ile bir araya geldi.

Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir protokolü ile bir araya geldi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, "Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsamızla birlikte geniş kapsamlı bir aile yemeği düzenlemeyi hedefledik. Bunun arkasında güçlü bir ailenin Balıkesir´de birlikten kuvvet doğar anlamında birlikteliğimizi pekiştirmek istedik. Bu amaçla bir yemek düzenledik." diye konuştu.
Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula´da Balıkesir´deki birlik ve beraberliğin olması gerektiğini belirterek, "Başta Valimiz olmak üzere protokol üyeleriyle danışma ve dayanışma yemeğinde bir arada bulunuyoruz. Bu yemekler daha sonra devam edecektir, bu tanışma yemeğidir. Bu tanışma yemeğinden sonra ilişkilerimizi, beraberliğimizi daha kökleştiririz diye düşünüyorum." Şeklinde konuştu.
Düzenlenen birliktelik yemeğinde Vali Ersin Yazıcı ise Balıkesir´in 10 yıl içinde bugünkü ekonomisini 2-3´e katlayan bir şehir olacağını ifade ederek, iş dünyasından yaşanacak değişime ayak uydurmalarını istedi.
Vali Yazıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Siz üretiyorsunuz sizin ürettiklerinize destek olmaya, insanlara tanıtmaya, şehri tanıtmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu birliktelik havasında Balıkesir daha emin adımlarla çok değil bana göre 10 yıl içerisinde bugünkü ekonomik gücünün en az 2-3 kat daha üstünde olacağını düşünüyorum. Sanayi ile ticaretle ilişkisi olanlar çok iyi biliyor, bu şehir 10 yıl sonra yeni yapılan yollarla, bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, çevre illerdeki sanayi şehirlerinin dolmuşluğuyla yeni sanayiye kapılarını kapatmış olmaları gerekçesiyle bu şehir 10 sene sonra bugünkü sanayi gücünün en az 2-3 kat üstünde olacak. Bu da şehrin çok gelişeceği anlamına geliyor. Kendinizi hazırlayın. Özellikle hizmet sektöründeki arkadaşlar şehre kendinizi lütfen hazırlayın. Ben vali olarak eğitimle yakinen ilgilenmeye çalışıyorum. Size, sizin ihtiyacınız olan elemanları öncelikle adam gibi adam olmaları için, iyi insan olmaları için bir de kalifiye olmaları için gayret ediyoruz. Bütün eğitim camiasıyla birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz, diğer kurum ve kuruluşlarda bize destek veriyor. Ama burada her sektörden insan var bu şehir 10 sene sonra bugünkünün en az 2-3 kat büyük ekonomiye sahip olacaktır. Ona göre kendinizi hazırlayın. Biz de gençlerimizi, çocuklarımızı sizin ihtiyacınızı karşılayacak şekilde öncelikle iyi insan ardından da kalifiye kişi olması için yetiştirmeye gayret ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli