Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İş insanlarına ?İVME Finansman Paketi? anlatıldı

İş insanlarına ?İVME Finansman Paketi? anlatıldı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Toplantı Salonu´nda ?İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi? ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Toplantı Salonu´nda ?İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi? ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Halk Bankası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası işbirliğinde Balıkesir Sanayi Odası´nda düzenlenen toplantıya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Halk Bankası Balıkesir Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer, Halk Bankası Balıkesir KOBİ ve Bireysel Pazarlama Bölüm Müdürü Kerem Ünlü ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı.
Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu yaptığı konuşmada, ?Üyelerimizin finansmana erişimine kolaylık sağlayabileceği yatırımları için önlerinin açılabileceğini düşündüğümüz İVME Finansman paketinde üyelerimizin faydalanabilmesi için bu toplantıyı düzenledik. Ayrıca toplantı bitiminde banka yetkilileri ile birebir görüşmek isteyen üyelerimize banka yetkilileri ile bir araya geleme imkanı sağlamış bulunmaktayız. Toplantının herkes için verimli geçmesini temenni ediyorum.? dedi.
T.C. Halk Bankası Balıkesir Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer, Halk Bankası Balıkesir KOBİ ve Bireysel Pazarlama Bölüm Müdürü Kerem Ünlü ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay tarafından İleri, Verimli, Milli Endüstri ( İVME) Finansman Paketi ile ilgili sunum yapıldı.
Sunumda, paket kapsamında TL nakit kredilerde faiz ve vade koşullarının: 6 ay anapara ödemesiz toplam 36 ay vadeli krediler için TÜFE+4, 6 ay anapara ödemesiz toplam 48 ay vadeli krediler için ise TÜFE+4,5 olacağı, faiz oranı hesaplanırken kredi kullandırma tarihindeki yıllık TÜFE oranı baz alınacağı ve kullandırım tarihinden itibaren 6 ayda bir güncelleneceği belirtildi.
Ekonomi Değer Kredi Paketi ile firma bazında ciroya göre 5 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacağı, reel sektöre toplam 25 milyar TL tutarında finansman imkanı oluşturulacağı ifade edildi. Ekonomi Değer Kredisi Paketi´nin Toplam Azami Hazine Destekli Kefaleti 20 milyar TL olacağı, toplam kefalet limitinin 8 milyar TL´lik kısmının 0 ile 125 milyon TL ciro aralığındaki işletmelere; 12 milyar TL´lik kısmının ise cirosu 125 milyon TL üstündeki işletmelere tahsis edileceği dile getirildi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli