Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İş Öğrenene 1.404 Lira

İş Öğrenene 1.404 Lira

İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, ?İşbaşı Eğitim Programı?na katılan genç işsizlere önemli bir fırsat sunulduğunu açıkladı.

İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, ?İşbaşı Eğitim Programı?na katılan genç işsizlere önemli bir fırsat sunulduğunu açıkladı. Balcı, ?Gençler hem iş öğreniyor hem de bu sırada para kazanıyor. Bu programda çalışana bin 404 lira ödeniyor? bilgisini vererek, ?Bu proğramda yüzde 50 istihdam garantisi aranıyor. Ayrıca gencin, son üç ayda işsiz olması gerekiyor? dedi
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Balıkesir İl Müdürü Bazım Balcı, İşbaşı Eğitim Programı´nın, gençlerin tecrübe eksikliğini ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma olduğunu belirterek, ?Bugün gençlerimiz mezun olup işverene gittiklerinde, iş görüşmesi esnasında kendilerine yöneltilen temel soru şu; ?Tecrübeniz var mı?´ Okuldan yeni mezun olmuş gencin tecrübesinin fazla olması tabii ki beklenemez. Bu programlarla bu açıklığın ortadan kaldırılması hedefleniyor? dedi.
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışan katılımcılara günlük 54 lira ücret ödendiğini, ayda 26 gün çalışan birisinin bir asgari ücret (bin 404 lira) düzeyinde ücret aldığını belirten Balcı, ?Gerek Genel Sağlık Sigortası gerekse iş kazası, meslek hastalığı sigorta primleri yine İŞKUR tarafından yatırılıyor. Gençler, hiçbir zaman çekinmesinler, çünkü bu programlar aynı zamanda staj programlarının yerine de geçiyor? bilgisini verdi.
KİMLER KATILABİLİYOR?
Bu imkandan yararlanmak için 15 yaşını doldurmak, işsiz olmak ve İŞKUR´a kayıt yaptırmak yeterli.
MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
İŞKUR kursları ile bireylerin nitelikleri doğrultusunda, kendilerini geliştirmek istedikleri meslek dallarına yönelik kurslar veriliyor. Kuaförlük, Fotoğrafçılık, Grafik Tasarımcısı, Ön Muhasebeci, Takı İmalatçısı, Hasta Danışmanı, İşletmeci, Kasiyer. Kişinin bunlardan hangisine yeteneği varsa ya da hangi dalda kendini geliştirmek istiyorsa buna karar verdikten sonra aranan şartlara uyuyorsa İŞKUR´a başvuru yapması yeterli.
Ayrıca tamamen ücretsiz verilen bu kurslara katılanlara eğitim aldığı süre göz önünde bulundurarak ödeme yapılıyor. Bu ödeme ortalama yirmi (20) TL civarında.
Balcı, bu kursların en iyi yanlarından birinin de İŞKUR mesleki eğitim kurslarına katılanlardan en az yüzde 50´sinin istihdam edilmesi olduğunu söyledi.
KURSLAR NE KADAR SÜRÜYOR?
En fazla 160 gün günde 5-8 saat arası haftalık olarak 6 gün baz alınarak en az 30 en fazla 40 saat ders verilmekte.
DEVAMLILIK ÖNEMLİ
Kursiyerlerin önemli bir mazereti olması dışında kurslara devamsızlık yapmamaları isteniyor. Bu doğrultuda 5 günlük sağlık raporu kabul edilmekte. Aksi takdirde kursiyerin ilişiği tamamen kesilmekte.
Haber: Haber: Cengiz GÜNER



Anahtar Kelimeler: Öğrenene Lira
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli