Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İş Sağlığı ve güvenliği eğitimine ilgi gösterilmedi

İş Sağlığı ve güvenliği eğitimine ilgi gösterilmedi

Cumartesi günü düzenlenen toplantıya zeytin hasat sezonu devam ettiği için oda üyeleri ilgi göstermedi.

Cumartesi günü düzenlenen toplantıya zeytin hasat sezonu devam ettiği için oda üyeleri ilgi göstermedi.
Erdek Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen ``İş Sağlığı ve Güvenliği`` konulu bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan Makine Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Buharalı tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gerçekleştirildi.
İş güvenliği uzmanı Yavuz Buharalı, 6331 Sayılı Kanun gereği işveren ve çalışanlara, yasal mevzuat, risk değerlendirmesi, meslek hastalıkları tanımı, acil durum planı, ergonomi, titreşim ve gürültü gibi konularda bilgi verdi.          
Buharalı, katılımcılara yaptığı sunumda; `tehlike nedir? risk nedir? kaza nasıl önlenir? güvenlik kültürü nedir? ve nasıl oluşur? 6331 Sayılı Kanun, tehlike grubu nedir? işim hangi tehlike grubunda bulunuyor? işveren kimdir? 6331 Sayılı Kanun`da işverenin sorumluluğu, iş güvenliği uzmanını nasıl, neye göre ve kime göre seçiyorsunuz? kanuna göre yürütülmesi gereken çalışmalar nedir? risk değerlendirmesi, ortak sağlık güvenlik birimi, işyeri sağlık güvenlik birimi nedir? doğru uygulama, doğru hizmete ulaşma imkânı nedir?` gibi soruların yanıtlarını vermeye çalıştı.
Erdek Ticaret Odası üyelerinden çok az kişinin katıldığı seminerle ilgili görüş bildiren katılımcılar, tüm üyelerimiz bu programdan yararlanabilseydi daha iyi olurdu görüşünü savundu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false