Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İŞBİR, Balıkesir´e 40 milyon liralık yatırım yapacak

İŞBİR, Balıkesir´e 40 milyon liralık yatırım yapacak

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından olan İŞBİR...

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından olan İŞBİR Elektrik Sanayi A.Ş. kuruluşunun 40. yılında Balıkesir ve Türkiye için stratejik öneme sahip bir yatırımın ilk adımı 15 Ağustos 2017 Salı günü Balıkesir Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen törenle atıldı.
1977 yılından beri Balıkesir´ de faaliyet gösteren ve ülkemizin ilk jeneratör üreticisi olan İŞBİR Elektrik A.Ş., Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde 31.500 m2´lik alana yaklaşık 40.000.000 TL tutarında yatırım yaparak endüstriyel otomasyon sistemine geçiş yapacak.
Yıllık 500 adet olan alternatör üretim kapasitesi yaklaşık 5000 adete yükselecek ve ilave 100 kişilik istihdam sağlanacak.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, konuşmasında yerli ve milli sanayinin önemine değinirken, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin iştiraki olan İŞBİR Elektrik A.Ş.´nin Balıkesir Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise yatırımdan dolayı mutluluğunu belirterek, yerli ve milli savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında Türk Milletinin zekasının, yeteneğinin, kudretinin yeterli olduğunu, komutanlarımızın önderliğinde, Türk mühendisleri ve işçileriyle en küçük somuna kadar üretimin millileştirilmesi gerektiğini belirtti.
Yazıcı, Balıkesir´e yapılan yatırımların vakfın diğer iştirakleri olan Aselsan, Havelsan, TUSAŞ, Roketsan ve Aspilsan´a da emsal teşkil etmesini temenni ederek bu firmaları da Balıkesir´de görmek istediklerini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli