Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Işık Üniversitesi´nden diyabete dikkat çekecek anlamlı etkinlik

Işık Üniversitesi´nden diyabete dikkat çekecek anlamlı etkinlik

Işık Üniversitesi, diyabete dikkat çekmek için üniversitenin Şile Kampüsünde, bisikletçileri ağırlayarak Guiness Rekorlar kitabına girecek bir dünya rekoruna ev sahipliği yaptı.

Işık Üniversitesi, insan sağlığı içen büyük tehditlerden biri olan diyabete dikkat çekmek amacıyla, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç ile birlikte kırılması zor bir dünya rekoruna imza attı. Işık Üniversitesi Şile Kampüsü´nde uzun hazırlıklar sonucu turbo trainer´lere bağlı 30 bisiklet, 120 profesyonel ve amatör bisikletçinin katılımı ile bir saatlik rekor denemesinde sporcular büyük performans göstererek 8457,2 Watt´lık mekanik enerji üretimi ile 8362 Watt´lık Guinness eski rekorunu geçmeyi başardı.
Rekor onayın ardından ilan edilecek
Uzun hazırlıklar sonucunda pedallarını diyabet için çeviren bisikletçilerin rekoru İngiltere´deki Guinness yetkililerince onaylandıktan sonra ilan edilecek. Dünyada 450 milyon diyabetli bulunuyor ve bu rakamın 20 yıl içinde 800 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. İnsanlık için büyük bir tehdit olan diyabete dikkat çekmek üzere yapılan etkinlikler Şile Diyabetli Çocuklar Yaşam Köyü´nde düzenlenen farkındalık paneli ve düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false