Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İŞKUR, engellilerin yanında

İŞKUR, engellilerin yanında

Balıkesirli engelli vatandaş İsmail Aydın, İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü´nden aldığı krediyle Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle Ormanlı´ya, turistik konaklama için altı bağımsız oda yaptırdı.

Balıkesirli engelli vatandaş İsmail Aydın, İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü´nden aldığı krediyle Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle Ormanlı´ya, turistik konaklama için altı bağımsız oda yaptırdı. Yüzde 62 oranında engelli bulunan 46 yaşındaki, evli ve iki çocuk babası Aydın, kendisine ait 330 metre karelik alanda, İŞKUR´un da 30 bin liralık karşılıksız hibe desteğiyle gerçekleştirdiği turistik bungalov tipi evlerle ilgili olarak, şunları söyledi:
?Allah, devletimizden razı olsun. Çalışmak ve iş kurmak isteyen herkese yardım elini uzatıyor. Bu destek Avrupa´da bile yok. Başta müdürü Emrullah Narin olmak üzere İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü´ne teşekkür ediyorum.?
Gazi Teknik Eğitim, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Balıkesir Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu olan Aydın, ?Kapıdağ´da yer alan Ormanlı, tertemiz bir denize sahip olup, dinlenmek isteyenler için ideal bir yer? dedi. 

İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin de, kendi işini kurmak isteyenlerin proje başvurularını de-ğerlendirerek, mantıklı bulduklarına destek verdiklerini, engelli vatandaşların iş sahibi olmalarını ayrıca önemsediklerini belirtti.
BANDIRMA´DA KURS
Zihinsel engelli bireyler için Bandırma´da, ?Ahşap iskelet montaj elemanı kursu? da açacaklarını bildiren Narin, Mustafa Boz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nde, 20 Haziran´da başlayıp, 107 gün sürecek kursa 10 öğrencinin katılacağını, bu proje için 71 bin lira harcanacağını açıkladı. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: İŞKUR engellilerin yanında
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli