Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İŞKUR, Erdek´te otelcilerle yeniden toplanacak

İŞKUR, Erdek´te otelcilerle yeniden toplanacak

Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle İŞKUR Bandırma Merkezi, turizmcilerle toplantılar yapıyor.

Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle İŞKUR Bandırma Merkezi, turizmcilerle toplantılar yapıyor.
İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, geçtiğimiz günlerde, Erdek Öğretmenevi´nde otelciler ve turizmcilerle bir toplantı yaparak, kendilerini, işçi alımları konusunda bilgilendirdiklerini belirtti. Toplantıya SSK Balıkesir İl Müdürü başta olmak üzere çeşitli yetkililerin, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın ve Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı´nın da katıldığını vurgulayan Narin, ?Bu toplantıda, otelciler ve turizmcilere, yaz döneminde çalıştıracakları işçilerin SSK primleri ve vergilerinin devletçe ödeneceğini, kendilerinin, sadece işçilerin maaşlarını vereceklerini anlatarak, bundan yararlanmalarını istedik. Sezona girilmeden önce bir toplantı daha yapmayı plânlıyoruz? dedi. 

Narin, İŞKUR´un, Erdek´e işçi başvuruları ile ilgili olarak her pazartesi günü Erdek Ticaret Odası´nda çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.
TÜROFED BAŞKANI OSMAN AYIK´TAN DEĞERLENDİRME
Bu arada, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizm sektörü için bugüne dek 85 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını belirterek, Türkiye´nin, turizm sektöründe çevre ülkelerin 20-25 yıl önünde olduğunu kaydetti. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli