Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İŞKUR ve BİK işbirliği protokolünü yeniledi

İŞKUR ve BİK işbirliği protokolünü yeniledi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Basın İlan Kurumu (BİK) arasında medya sektörünü güçlendirmek amacıyla 3 yıldır devam eden işbirliği protokolü yenilendi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Basın İlan Kurumu (BİK) arasında medya sektörünü güçlendirmek amacıyla 3 yıldır devam eden işbirliği protokolü yenilendi.
İletişim ve medya sektöründe çalışan veya çalışmak isteyenler ile üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrencilerinin eğitim ve istihdam süreçlerinde işbirliğini kapsayan protokolün imza töreni, BİK Genel Müdürlüğü binasında düzenlendi. Yenilenen protokol ile mevcut işbirliğini daha da güçlendirmek ve basın sektöründeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulmak suretiyle devam edilmesi hedefleniyor.
BİK ve İŞKUR arasında temelleri 2016 yılında imzalanan protokole dayanan işbirliği kapsamında, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı´ndan yararlanan gazeteci adayları, basın sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde 9 ay işbaşı yapabiliyor.
BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, törende, İŞKUR´la yaklaşık 3 yıldır devam eden iş birliğinin yenilenmesi için imzalanan protokolün önemini vurguladı.
Medya sektörünün kronikleşmiş ve mutlak surette neşter vurulması gereken yapısal sorunlarına dikkat çeken Karaca, birincil sorunun ise nitelikli eleman istihdamı olduğunu belirtti.
Karaca, işbirliği kapsamında yaptıkları programlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Esasında eğitim olarak başladığımız yolculuğumuz, İŞKUR´un sağladığı imkânla birlikte eğitim ve istihdam olarak şekillendi. Her biri 3-4 hafta süren eğitim programlarıyla üniversitelerden mezun genç gazeteci adaylarımızı yetkin hocalarımız ve eğitmenlerimiz aracılığıyla ciddi bir eğitim sürecinden geçiriyoruz. Ayrıca eğitimin verildiği bölgede, gazetelerimiz başta olmak üzere medya kuruluşlarımızı bilgilendiriyor ve genç gazeteci veya medya mensubu olacak arkadaşlarımızın istihdamıyla ilgili kendilerinden taahhüt alıyoruz. 500´ün üzerinde katılımla bu programları gerçekleştirdik. Eğitim alanların yarısından fazlası istihdam edildi. En büyük arzumuz, bu istihdamın İŞKUR kapsamındaki programla nihayet bulması değil, daimi surette olması."
İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya´da, basının milletin gören gözü, yürüyen ayağı ve duyan kulağı olma görevini yürüttüğünü, toplumun olmazsa olmaz önemli bir unsuru olduğunu ifade etti.
İstihdam ve işsizlikle mücadelenin, toplumların en önemli meselesi olduğunu belirten Uzunkaya, "Sadece gazetecilik mesleğinde değil, hayatın her alanında nitelikli, beceri sahibi, tecrübeli insanlara ihtiyaç var. Türkiye´de zannedilenin ötesinde iş arayandan çok, işverenlerin aradığı elemanı bulamama problemi var." değerlendirmesini yaptı.
Konuşmaların ardından, Karaca ve Uzunkaya işbirliği protokolünü imzaladı. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli