Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İŞ-KURa mülk satış onayı CHPyi ayaklandırdı

İŞ-KURa mülk satış onayı CHPyi ayaklandırdı

Balıkesir İl Genel Meclisinde, mülkiyeti Özel İdareye ait Gümüşçeşme Mahallesindeki 16 dönümlük gayrimenkulün 2 dönümünün İŞ-KURa satış onayı için İl Daimi Encümenine yetki verilmesi CHPli İl Genel Meclis üyelerinin öfkesini çekti.

Balıkesir İl Genel Meclisi`nde, mülkiyeti Özel İdareye ait Gümüşçeşme Mahallesindeki 16 dönümlük gayrimenkulün 2 dönümünün İŞ-KUR`a satış onayı için İl Daimi Encümenine yetki verilmesi CHP`li İl Genel Meclis üyelerinin öfkesini çekti.
Mülkiyeti Özel İdare Müdürlüğüne ait olan eski köy hizmetleri, halen özel idare olarak kullanılan Gümüşçeşme Mahallesin-deki 16 bin metrekare olan gayrimenkulun, 2 bin metrekarelik bölümünün İŞ-KUR`a satılmak üzere, İl Genel Meclisinde, oy çokluğuyla İl Daimi Encümenine yetki verilmesi CHP`li üyeleri öfkelendirdi.
33 kabul 23 ret oyun kullanıldığı toplantıdan sonra CHP`li üyeler tarafından yapılan açıklamada, "Özel İdare Müdürlüğü yerel bir kuruluştur. İŞ-KUR`a geçen mülklere ise Ankara karışır. Balıkesir halkının ortak mallarından biri daha eksilmiştir" denildi.
AK Partinin Balıkesir halkının kullanımında olan gayrimenkullerle ilgili seri satışa geçtiğini öne süren CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit, "Biz CHP grubu olarak satışların önüne geçmek için gerekli mücadeleyi veriyoruz. Ancak çoğunluğu elinde tutan iktidar, satışlardan geri adım atmıyor" dedi.
Büyükşehir kapsamına alınan Balıkesir`de hükümetin yerel seçimlerden önce yangından mal kaçırma derdinde olduğunu söyleyen İGM Üyesi Arif Göksu da,"AKP seçimler yaklaştıkça satış hızını arttırdı. Balıkesir`in değerleri bir bir elden çıkarılıyor. İŞKUR`a satış kararı alınan bu tarihi yapı, kültür sanat alanında kullanılmak üzere belediyeye tahsis edilebilirdi. O zaman gerçek anlamda kamu yararından bahsedebilirdik" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli