Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İsmail Akçay yol koşusu yarın

İsmail Akçay yol koşusu yarın

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Altıeylül Belediyesi´nin ortaklaşa düzenleyeceği ve 10 Eylül 2017 Pazar günü saat 17.00 de gerçekleşecek

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Altıeylül Belediyesi´nin ortaklaşa düzenleyeceği ve 10 Eylül 2017 Pazar günü saat 17.00 de gerçekleşecek 9. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu ile ilgili Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi´ne bağlı Olimpiyat Evi´nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Celalettin Deniztoker, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Salim Münir Yaraş, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Milli Atlet İsmail Akçay katıldı.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, "Balıkesir Atletizmde Olimpiyat 4. olan İsmail Akçay´ın memleketi. İsmail Akçay koşusu uluslararası bir yarışma. Gençlerimizi spora yönlendirmemiz lazım. Atletizm de bu konuda önemli bir spor dalı. Biz İsmail ağabey hayattayken değerini bildik. İsmail Akçay´ın kendi ismini taşıyan heykelini diktik, bu heykel gençlere örnek oluyor. 10 Eylül´de 9.su yapılacak olan yol koşusuna tüm atletleri bekliyoruz.? dedi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Celalettin Deniztoker, ?Olimpiyat 4. olan ağabeyimiz İsmail Akçay adına düzenlenen yarışma için Olimpiyat Evi´nde toplantı düzenlemek bizleri mutlu etti. İsmail Akçay adına düzenlenen yarışmaya ev sahipliği yapan ve katkı sağlayan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.? Dedi,
İsmail Akçay ?Olimpiyatlarda benim için en önemlisi Türk bayrağını göğsümde taşımaktı. Türk bayrağı göğsümde taşıyarak koşmam beni çok duygulandırdı ve gurur verdi, bu gururu yaşayıp başarıya ulaşmak çok güzel bir duygu. Benim adıma uluslararası koşu düzenleyen ve her zaman destek olarak yanımda yer alan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.
1968 Meksika Olimpiyatları´nda maraton dalında dördüncü olarak Türkiye´ye büyük onur kazandıran İsmail Akçay adına yapılacak koşunun kayıtları başladı ve 09 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 12.30´a kadar devam edecek. Yarışma 10 Eylül Cumartesi günü saat 17.00´de Balıkesir Atatürk Stadyumu önünden başlayacak.
Organizasyonun sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için yarışma 100´ü bayan, 300´ü erkek olmak üzere toplam 400 kişi ile sınırlandırılacak.
Yarışma sonucunda toplamda 48 erkek, 33 bayan sporcu olmak üzere 81 sporcu ödüllendirilecek. Dağıtacak olan ödül tutarı 48 bin 500 TL.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İsmail Akçay koşusu yarın
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu