Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İsmail Ok, Erdek´teydi

İsmail Ok, Erdek´teydi

?Millet ittifakı? Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, Erdeklilerle buluştu.

?Millet ittifakı? Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok, Erdeklilerle buluştu.
Cumhuriyet alanındaki açık hava toplantısında ilk konuşmayı Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı yaptı.
Ülkemizin tam bir parti diktatöryasına doğru gittiğini öne süren Sarı, şöyle konuştu:
?Yeniden parlamenter sisteme dönmeliyiz. Cumhuriyet değerlerimize yeniden sımsıkı sarılmalıyız. 31 Mart´ta sadece yerel seçim yapılmayacak. Bu seçim, artık Ortadoğu ülkelerine dönüşen Türkiye Cumhuriyeti´nin yeniden ayağa kalkması adına çok önemlidir. Erdek de artık Balıkesir´den yönetilemez. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını İsmail Ok´un kazanacağından kuşkum yok. Ondan tek isteğim, göreve geldikten sonra hangi parti olursa olsun her partiye eşit uzaklıkta ve adil davranmasıdır. Artık Balıkesir´de çift başlılık olmaması gerekir.?
31 Mart´ta Erdek´teki oy hedeflerinin yüzde 70 olduğuna işaret eden Sarı, ?Karşımızdaki partinin meclis üyeliği kadrosuna şöyle bir bakın. İlk sırada lokomotif olarak kim yer alıyor? Erdek, Yüksek Kaldırım´dan yönetilemez. Korumalarla gezen kişilerin, belediyeye böyle geldiklerini düşünebiliyor musunuz? Bu liyakatsiz kadroya baktığımızda hedeflediğimiz yüzde 70 bile azdır? diye konuştu.
İSMAİL OK KÜRSÜDE
Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok´a söz verildi.
Erdek´in coğrafi güzelliğinin yanı sıra bereketli topraklara ve tarihi değerlere sahip olduğunun altını çizen Ok, şunları söyledi: 

?Balıkesir, Erdek Kuvay-ı Milliye kentidir. Seçimi kazandığımızda, 31 Mart´tan sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yapmayacağız. 5 yıldır süren kendinden olmayanları düşman ve hain ilan etme bizim dönemimizde olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş değerlerini savunan, ay yıldızlı bayrağımız altında yaşayan herkes bizim öz be öz kardeşimizdir. ?Millet ittifakı´ bunun için kuruldu. 5 yıldan beri Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın yaşadıklarını biliyorum ve onlar kadar anlıyorum. Bir tek kişinin her şeyi bildiği, her şeye karar verdiği ülkede huzur ve bereket olmaz. Balıkesir, daha önceleri Türkiye´yi doyuran bir ildi. Şimdi ülkemiz insanı 3 kilo domates, 3 soğan almak için kuyruklara girmek zorunda kalıyor. 31 Mart´ta seçimi kazanacağımızdan zerre kadar kuşkum yok. 31 Mart´ta sloganımız ?Erdek´te 6 ok, Balıkesir´de İsmail Ok´tur. Seçimi kazandıktan sonra yolsuzluk, israf ve soygunu önleyeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bandırma ve Erdek başta olmak üzere belediyenin ve vatandaşların haberi olmadan hiçbir yere kazma vurmayacağız. Büyükşehir Belediyesi tepeden bakan değil, ilçelerle işbirliği içinde hizmet veren bir anlayış içinde olacak. Büyükşehir´in nesi varsa Erdek, Bandırma ve diğer ilçelerde de aynısı olacak. Bu bölgede binlerce dönüm arazı kapatıldı. Bu bölgelere kimya ve ağır sanayi tesisleri getirilmek isteniyor. Biz bu oyunu bozduk. Ancak 31 Mart´tan sonra yine aynı oyunu gündeme getirmek için sinsice bekliyorlar. Biz, sanayiye karşı değiliz. Çevre dostu sanayiden yanayız. Eğer bu bölgeye, kimya ve ağır sanayi tesisleri gelirse Kocaeli´nin Dilovası´nı bile geçer. Biz, göreve geldiğimizde Bandırma ve Erdek Limanı´nın kapasitelerini artıracağız. Bandırma ve Erdek´i ticaret ve turizm merkezi durumuna getireceğiz. Bölgemizdeki termal turizmini geliştireceğiz. Kapıdağ ve yöresini dağ turizmine açacağız. Turizmi 12 aya yayacağız. Balıkesir´e projelerimizle geleceğiz. Organik ürün entegre tesisleri kuracağız. Erdek adalarının daha gelişmesi için projelerimiz var. İsrafı önleyeceğiz. Şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bir makam aracının aylık harcaması bile 5500 Euro´yu buluyor.?
Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok ve beraberindekiler Erdek esnafını ziyaret ettiler.
Haber : Önder Balıkçı-Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: İsmail Erdek teydi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli