Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İsmet İnönü´yü anıyoruz

İsmet İnönü´yü anıyoruz

Seçkin Arslan´ın İnönü´yle ilgili ilginç anısı

Türkiye Cumhuriyeti´nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü´yü, aramızdan ayrılışının 46. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.
24 Eylül 1884´te, İzmir´de doğan İnönü, 25 Aralık 1973´te, 89 yaşındayken Ankara´da yaşama veda etmişti.
SEÇKİN ARSLAN´IN İNÖNÜ ANISI
Erdek´in en eski turizmcilerinden, ?Kafkas Motel?in sahibi Seçkin Arslan, vatani görevini yaptığı sırada İsmet İnönü ile ilgili bir anısını şöyle anlattı:
?1972 yılında Anıtkabir´de askerdim. Bir 10 Kasım günüydü. İsmet İnönü, Atatürk´ü anmak için Anıtkabir´e geldi. Aslanlı Yol´daki basamakları ağır ağır çıkarken, oradaki Urfalı bir askere, espri olsun diye, ?Asker, burada kaç basamak merdiven var?´ diye sordu. Asker, ?Bilmiyorum komutanım´ yanıtını verdi. Orada bulunan Tuncer Akçay isimli bir asteğmenimiz, bu espriyi pek anlamamış olacak ki, daha sonra durumu Anıtkabir´de görevli binbaşımıza iletti. Bunun üzerine binbaşımız, Anıtkabir´de görev yapan tüm askerlerin, Anıtkabir´e çıkan yolda kaç basamak olduğunu öğrenmesi için emir verdi. İsmet İnönü, 1973 yılında vefat edince, burada askerlerin koğuşu olarak kullanılan ve Anıtkabir´in tam karşısına gelen yere İsmet İnönü için bir mezar hazırlanarak buraya defnedildi.?
Arslan, İsmet İnönü´nün eşi Mevhibe İnönü´nün Anıtkabir´de görev yapan askerler ve tüm personel için her gün 250-300 tepsiden oluşan tatlılar gönderdiğini belirterek, ??1974 yılında terhis oldum. Anıtkabir´de askerlik yaptığım süre içinde başta yabancılar olmak üzere herkesin Atatürk´e büyük saygı göstermesi ve burada gözyaşlarını tutamamaları görmek beni çok etkiledi? dedi.
Arslan, İsmet İnönü ve Mustafa Kemal Atatürk´ü bir kez daha saygı ve rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: İsmet İnönü anıyoruz
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false