Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İsmi Hamamlı ama suyu yok!

İsmi Hamamlı ama suyu yok!

Erdek´e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi´nde sular akmıyor.

Erdek´e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi´nde sular akmıyor.

Hamamlı´da, 3 haftadan bu yana içme suyu gündüzleri akmazken, geceleri ise tazyiksiz akıyor.

Balıkesir´in 2014 yılında Büyükşehir statüsü ile yönetilmesine başlanılmasıyla birlikte, Balıkesir´e bağlı tüm ilçeler ve bağlı kırsal mahallelerde içme sularında yaşanabilecek sorunlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından çözüme kavuşturuluyor.

Erdek sınırları içinde bulunmasına karşın BASKİ´nin sorumluluk alanında yer alan ilçemiz kırsal mahallelerinden Hamamlı Mahallesi´nde içme suları yaklaşık 3 haftadır gündüzleri akmazken, gecenin ilerleyen saatlerinde ise gelen suyun çeşmelerden tazyiksiz akması yakınmalara yol açıyor.

İçme suyunda yaşanan sorunun giderilebilmesi için birçok yere başvurduklarını söyleyen Hamamlı halkı, kendileriyle ilgilenecek yetkili bir kurum bulamamaktan yakınıyor.

Ülkede Korona virüs salgınının devam ettiği şu günlerde, içme suyunda yaşanan sorunun ivedilikle çözülmesini isteyen mahalle halkı, salgın döneminde böyle bir sorunun yaşatılmasını akıl almaz bir gelişme olarak niteleyip, Sağlık Bakanlığı´na başvuruda bulunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: İsmi Hamamlı suyu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false