Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İsmini taşıdığı okulu ziyaret etti

İsmini taşıdığı okulu ziyaret etti

Hayırsever iş adamlarından Ünlü armatör Recep Ahmet Mercan tam teşekküllü olarak yaptırıp teslim ettiği ve İsmini taşıdığı ilçemize bağlı Çakıl Mahallesinde bulunan Ortaokulu ziyaret etti.

Hayırsever iş adamlarından Ünlü armatör Recep Ahmet Mercan tam teşekküllü olarak yaptırıp teslim ettiği ve İsmini taşıdığı ilçemize bağlı Çakıl Mahallesinde bulunan Ortaokulu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında okul müdürü Ramazan Demir ve öğretmenlerle bir araya gelen Mercan, yıllar önce kendisi tarafından yapılan okulun eksiklikleri ile ilgili bilgi aldı.

İkamet ettiği Marmara Adasından gemi ile Erdek´e gelen hayırsever iş adamı armatör Recep Ahmet Mercan buradan Çakıl Mahallesine geçti.

Çakıl Mahallesinde eğitim-öğretim veren Recep Ahmet Mercan Ortaokulu´nu ziyaret eden Mercan, burada öğrencilerin sevgi seli ile karşılandı.

Okul ziyaretinde bir konuşma yapan Mercan "Bu okulu yaptırdığım sırada  her şeyi ile tek tek bizzat ilgilenmiştim. Bulunduğumuz okul 12 şiddetinde depreme dayanıklı temel olarak çok sağlamdır. Okulumuz ile ilgili tüm sıkıntıları gidermek adına sizleri ziyaret ettim". ifadelerini kullandı.

Mercan, konuşmasının ardından Okul Müdürü Ramazan Demir ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Demir ?Okulumuzu yaptıran ve ismini taşıdığı Recep Ahmet Mercan´ı burada görmekten çok mutlu oldum. İnşallah bundan sonra daha sık görüşme fırsatımız olur. Eğitime böyle bir yapı kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Sınıflardaki öğrencileri de tek tek gezen Mercan, öğrencilere ve öğretmenlere kalem hediye etti.

Öğrencilere kendilerinden istekleri olup olmadığını soran Mercan, bir öğrenciden "sizlerin mutluluğu" cümlesini duyunca duygu dolu anlar yaşarken "Basket potalarımız yok, spor salonumuzda malzemelerimiz eksik" diyen bir öğrenciye ise bu eksikliklerin hemen giderme sözü verdi. Öğrencilere ve halka lokma hayrında da bulunan Recep Ahmet Mercan ziyaretin sonunda tekrar Erdek´e döndü.

Erdek Öğretmenevi Salonunda düzenlenen Mevlana´yı Anma etkinliğine katıldı. Recep Ahmet Mercan Ortaokul Müdürü Ramazan Demir tarafından Mercan´a teşekkür plaketi verildi.

Etkinlik sona erdikten sonra Mercan öğretmen veliler ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgözle görüşmelerinin ardından Erdek´ten ayrılarak Marmara´ya geri döndü.

Haber: Tuncay ERTAN



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli