Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İstanbul-İzmir Otoyolu yapımı hızlandı

İstanbul-İzmir Otoyolu yapımı hızlandı

Balıkesir´den geçen İstanbul-İzmir Otoyolunun yapımına hız verildi. Proje kapsamında Balıkesir´den geçecek yol için Bakanlar Kurulu Susurluk´ta bulunan bazı araziler için acele kamulaştırma kararı aldı.

Türkiye´nin en büyük otoyol projelerinin kavşağında bulunan Güney Marmara Bölgesinde, projelerin yapımı aşama aşama ilerliyor. Balıkesir ve Çanakkale bölgesini baştan aşağı kat edecek otoyol projelerinden biri olan İstanbul-İzmir otoyolu inşaatının Balıkesir kısmı için Bakanlar Kurulu´nda acele kamulaştırma kararı alındı.
Resmi Gazete´nin 8 Aralık 2015 tarihli sayısında yayınlanan karar ile İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında Bursa ve Balıkesir illerinde 30 köy ve mahallede belirlenen arazilerde acele kamulaştırma kararı uygulanacak. Karar kapsamında Balıkesir´in Susurluk İlçesi Karapürçek, Söğütçayır, Duman, Yenimahalle, Yahyaköy, Ömerköy ve Balıklıdere mahallelerinde bulunan yüzlerce parsel söz konusu otoyol için kamulaştırılacak.
İstanbul-İzmir otoyolunun inşaatı devam ederken önümüzdeki dönemde planlanan ve Çanakkale Boğazına yapılacak köprüden geçecek Kınalı-Tekirdağ-Balıkesir otoyoluyla geçecek yeni proje ile Güney Marmara Bölgesi ulaşım ve lojistik anlamda en avantajlı konuma gelecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli