Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İşte Erdek? İşte Sezon?

İşte Erdek? İşte Sezon?

Yaz sezonunun ortalarına geldiğimiz şu günlerde, ilçemizde umutla beklenen turizm sezonu yoğunluğunun bir başka bahara kaldı gibi gözüküyor.

Yaz sezonunun ortalarına geldiğimiz şu günlerde, ilçemizde umutla beklenen turizm sezonu yoğunluğunun bir başka bahara kaldı gibi gözüküyor.
İlçemiz esnafı işlerin kesatlığından deyim yerindeyse adeta kan ağlarken bayrama 2 gün kala halen devam eden durgunluk, dört gözle bayramı bekleyen esnafları kara kara düşündürmeye başladı.

Bayramda faaliyete girmesi planlanan çay bahçeleri ve eğlence merkezinin yetişe memesi, göz önüne alınırsa esnafın umutları başka bir yaza kaldı gibi!
Bölgemizin önemli eğlence merkezlerinin başında gelen Ocaklar Mahallesinde hizmet veren Gonia Club Barın Erdek Belediyesi tarafından mühürlenmesi, Erdek´in merkezi Pazar Meydanına yapılması planlanan Botanik Parkın, sahildeki çay bahçeleri ile Seyitgazi Tepesindeki eğlence merkezi Kaya The Rock diskoda yapım çalışmalarının devam etmesi gibi nedenlerle ilçede sezonun başlamadan bittiğini işaret ediyor.
İlçedeki siyasiler büyük-şehir, küçük şehir kavgası yapa dursun, ilçe esnafını çok zor bir kış sezonunun beklediği bağıra bağıra geliyor.
İşte! Sizler için bayrama 2 gün kala fotoğrafladığımız Erdek´in son hali buyurun ve yorumu sizler yapın.
Haber: Tuncay Ertan

 



Erdek´i Bitirdiler
15.07.2015 22:22:16
Güllü ve Morgül eksik. Durun daha Ramazan bitsin 2 konserle uyur halk daha. Kışın ne olacak bu vatandaşın hali göreceğiz.

Erdekli10
16.07.2015 01:33:10
Öncelikle belirtmek gerekir ki yaz sezonuna umutlarını bağlayan Erdekliler için durum tam bir fiyasko. Büyükşehir ve küçükşehir birbiri ile uğraşırken turizm sezonu başlamadan bitti. Gelen turistin dinlenmesi için belediye başkanının bayrama yetişeceğini açıkladığı çay bahçeleri hala inşaat halinde. (Bu arada belki belediye başkanımız bayrama derken kurban bayramını demek istedi ise o zaman söylenecek söz yok)... Esnafın işi zaten durgun. Otel ve pansiyonlarda doluluk oranı geçen yıllara yaklaşamıyor bile. Geçen yıl bayramda konaklamak için pansiyon evler bile full dolu iken bu bayramda otel ve pansiyonların bile yarısı boş. Gelen misafirin eğlenebilmesi için bir tane bile eğlence yeri varmı Erdek´ te. Kaya Rock Disco´ nun sanki bilinçli olarak sezonda hizmet vermemesi için tadilata alınması sizce de tuhaf değilmi? Pazar Meydanına botanik bahçesi mi yapılıyor yoksa tonlarca demir yığınından oluşan metal bahçesine mi dönüştürülüyor? Zaten asırlık ağaçlar var. Toprak zemin yapılıp üzeri yemyeşil çim yapılsa ve çiçeklendirilse daha hoş ve güzel olmazmıydı? Zaten belediye borç batağında iken bu kadar masrafla göze hoş gelmeyen tuhaf bir şey yapmaya ne gerek vardı? Sonuç olarak sezon diye birşey olmayınca bu kış Erdekli için çok zor geçecek. Allah yardımcımız olsun...

Anahtar Kelimeler: İşte Erdek İşte Sezon
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli