Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İşte Gönen, İşte Sosyal Belediyecilik…

İşte  Gönen,  İşte  Sosyal Belediyecilik…

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilklere imza atmaya alıştı Ülkede ve özellikle bölgede ilklere imza atan Gönen Belediyesi, ilçede bir ilki daha yaşama geçirdi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilklere imza atmaya alıştı
Ülkede ve özellikle bölgede ilklere imza atan Gönen Belediyesi, ilçede bir ilki daha yaşama geçirdi. 
Cenaze hizmetleri içinde yer alan tüm işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştiren Gönen Belediyesi, bundan böyle cenaze evlerine yemek konusunda da ücretsiz olarak yardım sağlayacak. 
8 Ekim 2012 Pazartesi itibari ile başlayan bu yeni hizmet, cenaze evlerinde yaşanan üzüntü içerisinde cenaze sahiplerinin uzak yakın gelecek olan hısım ve akraba için  yemek hazırlama derdine artık son veriyor. 
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, pilav, ayran, lokum ve gül suyundan oluşan bu yeni hizmet ile ilgili olarak "sosyal belediyeciliğin gereği" yorumunu yaptı. 
Başkan Yakar, "Cenaze evlerindeki üzüntüyü paylaşmak ve cenaze sahiplerine yardımcı olmak gayesiyle böyle bir hizmeti başlattık. Cenazelerin yıkanmasından kefenlenmesine, mezarının kazılmasından mezar tahtalarına ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Bu hizmetlerimizin yanında şimdi de cenaze evlerine yemek hizmetinde bulunacağız. Amacımız cenaze sahiplerinin bu en üzücü günlerinde onların üzüntüsünü paylaşmak. Geleneklerimiz gereği cenaze evlerinde uzak yakın gelen hısım akraba için yemekler pişirilmekte. Komşular yardımıyla cenaze evlerine yemekler hazırlanmakta. Şimdi biz bu üzücü günlerinde onlara yardımcı olmak için acılarını ve üzüntülerini paylaşmak için böyle bir hizmet başlattık. Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğümüz cenaze bilgisini edindikten sonra cenaze evine giderek, yapılması gerekenler hakkında yardımcı oluyor. Sağlık evimizin doktoru tarafından ölüm raporu hazırlanıyor, mezarlıkta mezar kazımı ve tahtalar hazırlanıyor, diğer taraftan da yıkanması ve kefenlenmesi için hazırlıklar tamamlanıyor. Bundan böyle de cenaze evinde dağıtılmak üzere yemek hizmetimiz başladı. Eksiklik görülen her konuda olduğu gibi bu konunun eksikliğini de sosyal belediyecilik gereği sorumlu düşünüp davranarak tespit ederek ve gereğini yapıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli