Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İşte Bölgemizin yeni atık tesisi

İşte Bölgemizin yeni atık tesisi

Güney Marmara Katı Atık Birliği, bölgeye katı atık tesisinin bir an önce kurulabilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığına gitti.

Güney Marmara Katı Atık Birliği, bölgeye katı atık tesisinin bir an önce kurulabilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı`na gitti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Cömert ile diğer çevre beldelerin meclis üyelerinden oluşan heyet, Çevre ve Orman Bakanlığı`nda katı atıkların işlenmesine yönelik tesisin kurulması için bakanlık yetkilileri ile görüştü.
Erdek, Bandırma, Ocaklar, Edincik, Karşıyaka belediyelerinin birlikte oluşturduğu `Güney Marmara Katı Atık Birliği`, katı atık işleme tesisini hayata geçirecek projenin kaynak sorununun çözüldüğü belirtildi.
Çevre ve Orman Bakanlığı`nda gerçekleşen toplantının ardından gelişmeleri yaptığı yazılı açıklama ile aktaran Erdek Belediye Başkanı Aysan, bölgeyi çöpten kurtaracak katı atık tesisi hakkında gelinen noktayı şu şekilde özetledi:
"Katı Atık İşleme Tesisinin bölgeye yapılmasına olanak sağlayacak sözleşme, Güney Marmara Katı Atık Birliğinin üyesi olan İlçe Belediye başkanlarımız, Çevre ve Orman Bakanlığı ile projeyi gerçekleştirecek müşavir firma yetkilileri tarafından birlikte imzalandı.
Sözleşme kapsamında bölgeye kurulacak 24 Milyon Euro (Yaklaşık 60 MilyonTL) değerinde olan Katı Atık İşleme Tesisinin ihtiyacı olan mali kaynağın  % 85`i Avrupa Birliği Hibe Fonlarından karşılanacak. Kalan % 15`lik kısmı ise birliğe üye belediyelerimiz tarafından karşılanacaktır. Projenin hazırlık çalışmaları yaklaşık bir buçuk yıl sürecek. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan proje kapsamında; bölgedeki mevcut çöplüklerin rehabilite çalışmaları, çöplüklerin temizlenip yeniden yeşillendirilmesi ve doğaya kazandırılması. Bölgenin ihtiyaçlarının belirlenmesi, ne tür tesisin kurulacağının belirlenmesi, alanın belirlenmesi, yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği gibi çok sayıda gelişmeler var. Bölgeye yapılacak bu yatırım ile ilgili para Çevre ve Orman Bakanlığı`na aktarılmış olup mali kaynak ile ilgili sorun ortadan kalkmıştır. Her zaman yanımızda olan AK Parti Balıkesir Milletvekillerimize ve bu projenin gerçekleşmesinde birlikte çalışmalar yürüttüğümüz Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`e, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Cömert`e, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak`a, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı`ya, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false