Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İşte Örnek Belediye Şoförü

İşte Örnek Belediye Şoförü

Akçay Belediyesi Otobüs İşletmesinde çalışan Koray Kulluk isimli belediye şoförü kullandığı otobüsünde unutulan 80 bin liranın sahibini bulup iade etti.

Akçay Belediyesi Otobüs İşletmesinde çalışan Koray Kulluk isimli belediye şoförü kullandığı otobüsünde unutulan 80 bin liranın sahibini bulup iade etti.
Akçay Belediyesi`nde otobüs şoförü olarak görev yapan Koray Kuluk, otobüste unutulan ve içinde 80 bin lira bulunan çantayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu`da, şoför Kuluk`u bu davranışından dolayı küçük altınla ödüllendirdi.
Akçay ile Edremit arasında düzenli olarak sefer yapan Akçay Belediyesi otobüslerinde geçtiğimiz gün içinde 80 bin lira bulunan çanta unutuldu. 32 yaşındaki şoför Koray Kulluk,  Edremit`ten Akçay`a geldikten sonra son durakta her zaman olduğu gibi araç içinde temizlik yaparken bir bavulun unutulmuş olduğunu fark etti. Bavulun içinde ayrı bir çanta içerisinde 80 bin lira değerinde Türk Lirası ve döviz olduğunu fark eden otobüs şoförü Koray Kuluk, hemen belediye yetkililerine haber verdi. Ardından Edremit`ten Akçay`a gelirken bavulunu unutan vatandaş bulundu. Adının açıklanmasını istemeyen şanslı vatandaş, şoför Kuluk tarafından tanınırken, belediye yetkilileri tarafından bavulun içindeki evraklardan çantanın sahibi olduğu anlaşılınca bavulu ve 80 bin lirası iade edildi. Parasını kaybettiğini düşünen ancak tekrar bulunca çok sevinen ismin açıklanmasını istemeyen şanslı vatandaş, "Akçay`a ev almak için geldim. Bu parada alacağım evin parası idi. Bir an yılların birikimini yok olup gittiğini sandım ancak dürüst şoför arkadaşımız sayesinde parama yeniden kavuştum. Kendisine ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu`da otobüs şoförü Koray Kuluk`u örnek davranışı nedeniyle kutlayarak küçük altın hediye etti. Başkan İnceoğlu, "Şoförümüz Koray, örnek bir yurttaş gibi davranarak çantanın ve içinde ki paranın sahibine telsim edilmesini sağladı. Davranışı nedeniyle kendisini kutluyorum" dedi. 
Otobüs şoförü Koray Kuluk ise, "Bu para bizim gibi maaşlı çalışanlar için çok büyük bir rakam. Ancak birine dahi el sürmeyi düşünmedim. Belediyede ki yetkilerimiz ile birlikte sahibini bularak iade ettik. Belediye Başkanımıza da verdiği ödül nedeniyle çok teşekkür ederim" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false