Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İşte Pazar Meydanının yeni yüzü

İşte Pazar Meydanının yeni yüzü

Pazar Meydanının, yeşil alan projesinin detayları belli oldu. Projeye göre, Pazar Meydanındaki tüm baraka dükkanlar kaldırılıyor.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, "Erdek Kent Meydanı Peyzaj Tasarım Projesi" olarak hazırlattığı ilçemiz pazar meydanını yeşil alana dönüştürme projesinin detayları belli oldu.
Erdek Belediye Başkanı Aysan`ın, Erdek`e ait prestij projeleri arasında açıkladığı 5 projeden biri olan yeni Pazar Meydanı`nı hayata geçirmek için düğmeye bastı. Pazar Meydanı projesi ilk kez AKP İlçe Başkanlığı kongresinde partililere slayt eşliğinde gösterildi. Proje gerçekleştiğinde, Erdek halkına 4 bin 750 metrekare yeşil alan kazandırılmış olacak.
Meydan keyfi yaşatacağız
Belediye Başkanı Aysan, yeşil alana dönüştürülecek pazar meydanı`nda Erdek`lilere "meydan keyfi" yaşatacaklarını söyledi.
Erdek Belediyesi, `Erdek Kent Meydanı Peyzaj Tasarım Projesi` çerçevesinde, pazar meydanına 40 yıl önce inşa edilen baraka işyerleri yıkılıyor.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 2012`nin Erdek için değişim yılı olacağını kaydedip, bu kapsamda mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait 40 yıl önce inşa edilen baraka dükkanların meydandan kaldırılacağını bildirdi.
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, görevindeki son iki yılının yatırım yılı olacağını işaret etti.
3 yıllık belediye başkanlığı görevi süresinde kazandırdığı hizmetleri gazetemiz muhabiri ile paylaşan Aysan, daha sonra ilçeyi baştan başa değiştirecek 5 projesinden ikincisi olan Pazar Meydanında uygulanacak olan "Kent Meydanı Peyzaj Tasarım Projesi"ni anlattı. Bu sene yaz sezonu bittiği gibi, zaman kaybetmeden çay bahçeleri projesine başlanacağını kaydeden Aysan, ilçeye kazandırmaya kararlı olduğu projeler arasında, Erdek havuzlu meydan olarak bilinen pazar meydanına, bundan 40 yıl önce yapılan belediye baraka dükkanlarının da yıkılmasının yer aldığını anlattı.
"Erdek Kent Meydanı Peyzaj Projesi" çalışmalarında son aşamaya geldiklerini duyuran Başkan Aysan, "Bir aksilik olmazsa hazırladığımız projeyi Mart 2012 ayı içinde Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü`ne göndereceğiz. Projemiz kurulda onaylandıktan sonra, projemizin maliyetini öğrenmiş olacağız" dedi.
Aysan, söz konusu alana kazandırmaya karar verdiği bu proje için seçim öncesinde ilçe halkına söz verdiğini hatırlatıp, pazar meydanı ile havuzlu meydanda yapılacak değişimle, ilçenin çok farklılık kazanacağını açıkladı.
Kent Meydanı Peyzaj Tasarım Projesi içinde neler var?
-Mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait Pazar Meydanındaki tüm baraka dükkanlar yıkılıyor.
-Mevcut trafo binası bulunduğu noktada aynen kalabilir veya farklı bir noktaya taşınabilir.
-Erdek Belediyesi otobüs durağı vatandaşlara çok farklı bir şekilde hizmete sokuluyor.
-Küçük çaplı 2 işlik (stand) dükkan, çay ve kahve evi ile bir büfe inşa ediliyor.
-İlçemize özel Kaynarca Suyu için çeşme kazandırılırken, söz konusu alanda yer alan eski çeşme yenilenmiş dizaynıyla halkın hizmetine sunuluyor
-Havuzlu Meydandaki mevcut havuz tamamen yenilenip, süs oyunlarının yaşanabileceği süs havuzuna dönüştürülüyor.
-Halk Bankası`nın karşısına denk gelen noktaya, monte edilecek oturma guruplarının ortasına su gösterilerin seyredilebileceği Kuru Havuz inşa ediliyor.
-Mevcut taksi durağı buradan kaldırılırken, meydanın her iki yanına araçlar için modern araç park yeri kazandırılıyor.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli