Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İsteyince oluyormuş

İsteyince oluyormuş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma sahiline dikilen ve üzerinde ?Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir´ yazan tabela 24 saat geçmeden kaldırıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma sahiline dikilen ve üzerinde ?Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir´ yazan tabela 24 saat geçmeden kaldırıldı.
Yerinde bir karar; Balıkesir´i yöneten idarecilerin zaman zaman denedikleri ?Biz artık Büyükşehir olduk, alışın? denemeleri bir kez daha Bandırmalıların vicdanlarından geri döndü.
Her türlü estetikten uzak, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan manasız bir girişimden başka bir şey değildi.
Daha önce de sahil kenarına ?birileri düşmesin´ denilerek tel çekilmiş ancak yine estetikten uzak bu girişimden de gelen tepkiler üzerine vazgeçilmişti.
Yücel Yılmaz seçim döneminde Bandırma´yı ve Bandırmalıları iyi tanıdığını vurgulamıştı fakat söylem ve eylem birbirini tutmadı.
Yönetim konusunda her zaman haksızlığa uğradığını düşünen Bandırmalılar, en hassas oldukları noktadan damarlarına basılınca ne de güzel sonuç alıyor.
Bilgisayarımın ekranına sabah saatlerinde düştü bu görüntü. En geç 48 saat içinde kaldırılacağını söyledim içimden. Ne ilginç ki toplumsal meselelerde sesini çıkarmayan binlerce insan bu totemin kaldırılması için canla başla mücadele verdi ve 24 saat geçmeden başarılı oldu. Toplumsal meselelerde sesini çıkarmayan, Edinciklilerin tapulu malı Edincik merası oldubittiye getirilip el değiştirirken, Bandırma ve Erdek Belediyeleri Büyükşehir´den alacaklarını alamazken sesini çıkarmayanlar, ?aman ağzımızın tadı bozulmasın´ diyenler, Büyükşehir Meclisinde el ele kol kola maddeleri geçiriverenler basın açıklaması ile duruma tepki gösterdi.
Keşke bu birlik ve bütünlüğü su zamları konusunda da gösterebilseydiniz. Angus gemileri Çelebi Limanına gelip tüm şehri kokuya boğarken de, taciz ve tecavüzlere yönelik eylemlerde de, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 30 Ağustoslarda, 29 Ekimlerde doldursaydınız meydanları? İşçiler haklarını ararken, Bor madenleri özelleştirilirken, hukuk ayaklar altına alınıp üstünleri hukuku ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöktüğünde de sesini çıkarabilseydin güzel yurdum insanı. Keşke bu kadar büyük tepkiyi Kapıdağ Yarımadasında Rüzgâr Enerji Santralleri için doğa talan edilirken de gösterebilseydiniz. Burnumuzun dibindekilerin yarattığı kirlilik bizleri yetmiyormuş gibi verimli tarım arazileri, zeytinlikler birer birer sanayicilere peşkeş çekilirken, Erdek Körfezi başta olmak üzere tüm bölge Dilovası olma yolunda hızla ilerlerken de
sesini bu kadar kuvvetli çıkarabilsen Bandırmam. Keşke turizm alanları sahipsiz bırakılıp definecilerin talanına bırakılırken, Kirazlı Manastırın duvarları balyozla yıkılırken, Eski Askeri Bölge halkın kullanımına değil de rant için birilerine hazırlanırken de gösterebilsen. Eski, kalitesiz, yetersiz ve pahalı toplu taşıma için de gösterebilsen aynı tepkiyi daha da çok seveceğiz seni.
Ne güzel bir slogandır; ?Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!´



Anahtar Kelimeler: İsteyince oluyormuş
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli