Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İstiklal Marşı´nın kabulüne coşkulu anma töreni

İstiklal Marşı´nın kabulüne coşkulu anma töreni

?İstiklal Marşı´mızın kabulünün 95. yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy´u Anma Günü? programı ilçemizde de coşkuyla gerçekleştirildi.

?İstiklal Marşı´mızın kabulünün 95. yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy´u Anma Günü? programı ilçemizde de coşkuyla gerçekleştirildi. Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın seslendirilmesiyle başladı. Erdek Anadolu Lisesi Müdürü İdris İsmet Sezgin´in açış konuşmasının ardından Mehmet Âkif Ersoy´un yaşamından kesitler ve İstiklal Marşı´nın kabulü, sinevizyon eşliğinde konuklara izletildi. Erdek Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, ?Bir Destan Doğuyor? isimli piyesin sahnelenmesiyle sürdü. Program, hafta içinde gerçekleştirilen İstiklal Marşı´nı seslendirme yarışmasında dereceye giren öğrencilerinin ödüllendirilmeleriyle son buldu.
Anma programına Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Müftü Âdem Eser, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Murat Sever, okul ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda konuk katıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli