Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İstiklal Marşının 92. yıldönümü kutlandı

İstiklal Marşının 92. yıldönümü kutlandı

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıldönümü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda kutlandı.

İstiklal Marşı`nın kabulünün 92. yıldönümü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda kutlandı.
12 Mart 1921`de Türkiye Cumhuriyeti`nin Resmi Marşı olarak kabul edilen Mehmet Akif Ersoy tarafında yazılan İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıl dönümü kapsamında Erdek Öğretmen Evi Konferans salonunda düzenlendi.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Albay İskender Tunaboylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Daire Amirleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
İstiklal Marşının 92. Yıldönümü etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy`un hayatı ve İstiklal Marşını yazdığı mekân slâyt şeklinde katılımcılara izlettirildi.
Düzenlenen törende ilçemiz okullar arası İstiklal Marşı konulu düzenlenen kompozisyon ve şiir yarılmalarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri sunuldu.
İstiklal Marşının kabulünün 92. yıldönümünde açıklama yapan Erdek Kaymakamı Kaygısız, "İstiklal Marşı; Milli duygularımızı, vatan ve millet sevgimizi anlatan, yaşattıran en güzel şiirdir" dedi.
Milli mücadelenin, vatan sevgisinin, vatan aşkının en güzel anlatılığı, Ulusal ve Milli marşımızın kabulünün 92. Yıl dönümünde, birlik ve beraberlik içerisinde burada toplanıp, Milli Marşımızın kabulünü kutlamanın çok anlamlı ve de çok gururlu bir duygu olduğunu ifade eden Kaygısız, "İstiklal Marşının önemini, ne kadar zor zamanlarda yazıldığını ve anlamını hepimiz çok iyi biliyoruz. Onun için İstiklal Marşımız bizlerin içindeki, Milli duygularımızı, vatan sevgimizi ve millet sevgimizi anlatan, yaşattıran en güzel şiirdir" açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı