Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İstismar Hizmete Engel Oldu

İstismar Hizmete Engel Oldu

Erdek Minibüsleri Bandırma Devlet Hastanesi ve Özel Hastane duraklarında sadece yolcu indirecek, yolcu almayacak

Özel Haber - Sayim ALKAZAK
Erdek-Bandırma arasında ulaşımı sağlayan Erdek S.S. Minibüsçüler Kooperatif ile Bandırma Belediyesi ve Bandırma Ulaşım A.Ş. ile varılan mutabakat sonunda uygulanmaya başlanan Erdek minibüslerinin Bandırma Devlet Hastanesi ile Özel Hastaneden yolcu alarak son durağa getirmelerine son verildi, belirtilen duralarda sadece yolcu indirilecek.
UYGULAMADAN VAZ GEÇİLDİ
Erdek S.S. Minibüsçüler kooperatif ile Bandırma Ulaşım A.Ş arasında yapılan görüşmelerde, Erdek minibüslerinin belirtilen hastanelerden yolcu alarak son durağa getirilmesi nedeniyle başlatılan uygulamada, istismarlara yol açıldığı gerekçe gösterildi.
Bu gerekçeye de dayanılarak geçtiğimiz kış aylarında başlatılan uygulamaya da son verilmiş olundu. Erdek minibüsleri Bandırma Devlet Hastanesi ve Özel Hastane duraklarında sadece yolcu indirecekler.
BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL AY DOĞRULADI
Konu ile ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, her iki kurum arasında yapılan toplantıda böyle bir karar alındığı belirtti.

Ay, alınan karara; bazı kişilerin aslında Erdek minibüslerinin bulunduğu son durağa gelerek buradan da Erdek`e dönmeleri olmadığını, sadece niyetlerinin Bandırma merkezine inmeye ve ücret ödememelerine yönelik olduğunun saptanmasının etken olduğunu da belirtti.
İSTİSMAR EDİLİYORDU
Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ay, her iki kurumunda maddi çıkarlarına zarar verdiği için bu uygulamadan vazgeçildiğini ifade etti.
İsmail Ay, alınan karardan sonra Bandırma Belediye Zabıta müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, amaçlarının Bandırma şehir merkezine inmek olan bazı kişilerin Bandırma Ulaşım A.Ş.ye ait otobüslere üret ödememek için Erdek minibüslerini bu şekilde kullandıklarının ve iyi niyeti istismar ettiklerinin saptandığının da altını çizdi.
Gerek Erdek Minibüsçüler Kooperatif ve gerekse Bandırma Ulaşım A.Ş. yetkilileri de, iyi niyet ve vatandaşa hizmet amaçlı başlatılan uygulamadan bu nedenle vazgeçildiğinin bilinmesini ve yanlış yorumlanmamasını istediler.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli