Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İtfaiye erinin ölümünde ihmal iddiası Meclis´in gündeminde

İtfaiye erinin ölümünde ihmal iddiası Meclis´in gündeminde

Marmara İlçesi´ne bağlı Avşa Adası´nda kullandığı itfaiye aracının devrilmesi sonucu vefat eden itfaiye erinin ölümündeki ihmal iddiaları TBMM gündemine taşındı.

Marmara İlçesi´ne bağlı Avşa Adası´nda kullandığı itfaiye aracının devrilmesi sonucu vefat eden itfaiye erinin ölümündeki ihmal iddiaları TBMM gündemine taşındı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, geçtiğimiz gün Avşa Adası´nda yaşanan vahim olayı Meclis gündemine taşıdı.
Avşa´da geçtiğimiz günlerde çıkan yangına müdahale etmek üzere aracıyla hareket eden itfaiye eri Kerem Dolan, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yangına tek başına müdahaleye giden Kerem Dolan´ın ölümünde ihmal olup olmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya sordu.
Aytekin, konuya dair açıklamasında şunları söyledi: ?Geçtiğimiz günlerde Avşa adasında bir yangın çıktı. Yangına müdahale için giden görevli kardeşimiz Kerem Dolan maalesef geçirdiği trafik kazası sonucu şehit oldu. İtfaiyecilik, ciddi efor gerektiren ve hızlı karar alarak en kısa sürede olaya müdahaleyi ön gören bir meslektir. 

Ancak bu olayda bazı ihmaller mevcuttur. Bilindiği üzere, yaz aylarında Marmara Adası´nda çıkan yangın, ciddi endişelere sebep olmuş ve güçlükle kontrol altına alınmıştı. Olaya müdahale noktasında personel ve ekipman yetersizliği, hava şartlarının muhalefeti ile de birleşince ortaya çıkan sorun daha da büyük bir hal almıştı. Yaşanan yangından sonra, başta ilgili Bakanlıklar olmak üzere Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da gereken tedbirlerin alındığını söylemişti. Bu bölgede, her zaman riskin olduğunu ifade etmemize ve özellikle personel ve teçhizat takviyesi yapılması gerektiğini söylememize rağmen geçen zaman içerisinde bu tedbirlerin alınmadığını canımız yanarak öğrendik. İtfaiye eri Kerem Dolan, Avşa´da çıkan yangına tek başına müdahaleye giderek canını ortaya koymuştur. Ancak, burada ele alınması gereken sorun da tam bu noktadır. Yapılan haberlerden, şehit düşen itfaiye erimiz Kerem Dolan´ın olay yerine tek başına gittiğini öğreniyoruz. Şimdi ilgilileri yargılamadan sormak istiyoruz: Bir yangına, bir itfaiye aracı tek personelle nasıl gider? Dahası, itfaiye biriminde tek kişi nasıl nöbet tutar? Adada yaz aylarındaki acı tecrübeden sonra tedbir alınması ve gerek müfreze personellerinin gerekse de araç sayılarının arttırılması gerekmez miydi? Burada bir ihmal var mıdır? Bu sorularımızın tamamını İçişleri Bakanlığı´na yönelttik. Cevaplar gelince de kamuoyuyla paylaşacağız.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli