Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi

İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği personeline temel ilk yardım eğitimi veriliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Erdek Grup Amirliği personeline temel ilk yardım eğitimi veriliyor.
Yangınlarda güvenlik eğiti-minin yanı sıra yangına bağlı olarak boğulma ve zehirlenme durumlarına karşın itfaiye personeline ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı.
Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz tarafından, itfaiye personeline teorik bilgilerin yanı sıra uygulama eğitimi veriliyor
Erdek İtfaiye Grup Amirliği salonunda başlayan eğitim-lerde, karbon monoksit gazına bağlı olarak zehirlenme ve boğulma durumunda itfaiyenin neler yapması gerektiği anlatıldı. İtfaiyenin yangının yanı sıra birçok toplumsal olaylara müdahale ettiğini anlatan Doktor Ekiz, verilen bu eğitim sayesinde itfaiyecilerin zama-nında müdahalesiyle birçok can kaybının önlenebileceğine dikkat çekti.
Doktor Ekiz, ilk yardım uygulamaları kapsamında itfaiye personeline suni teneffüs ve kalp masajı tekniğinin nerede ve nasıl doğru yapılması konusunda da bilgiler verdi.

 

Eğitimlerin 90 saat boyunca süreceğini belirten Erdek İtfaiye Grup Amirliği personeli, kurs sonunda personele yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacağını ve sınavdan başarılı sonuç alan personele Erdek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk yardım sertifikası verileceğini bildirdi.
İtfaiye personeli, kendilerine böyle bir eğitimin verilmesini organize eden Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak ile eğitimi veren Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz’e teşekkür etti.

Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı