Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İtfaiye ve zabıta motorize ekipleri eğitime alındı

İtfaiye ve zabıta motorize ekipleri eğitime alındı

Carider Coach, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı motorize ekipleri ile Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü motorize ekiplerine, güvenli ve ileri sürüş eğitimleri verdi. Sürücüler, eğitimlerde ileri, sistemli yol tecrübesi ile tanışıp, trafiğe güven ve kalite katmayı öğrendi.
IAM ARA Advisor, DVR-ADAC Cat Control Trainer, IAM Observer ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitmeni Caner Atagün, yardımcıları Zeynep Kamacı ve Emre Öztürk önderliğinde, Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı`nın trafiğe kapalı er eğitim alanında 3 ayrı etap halinde zabıta ve itfaiyede motorize olarak görev yapan sürücüler teorik ve uygulamalı eğitimden geçti.
Eğitimlerde sürücülere daha iyi nasıl motosiklet sürülebileceği hakkında detaylı bilgi veren Carider Coach eğitmeni Caner Atagün, trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen eğitimde sürücülerin motosiklet üzerindeki hakimiyetlerini geliştirdiklerini ifade etti.
Trafikte daha çabuk yol alıp zaman kazanmak, gezmek görmek, doğanın ve virajların keyfini çıkarmak, adrenalin tutkusunu tatmak için iyi bir motosiklet eğitimi alınması gerektiğini vurgulayan Atagün, sürücülere verilen eğitimlerden şöyle bahsetti:
Atagün: "Trafiğe güven ve kalite katacaklar”
"Fren bizi hayatta bırakan en önemli unsur. Sürücülerimizin fren tekniklerini geliştirerek yarı yarıya daha kısa mesafede durmalarını sağlıyoruz. Motosikletler yatarak dönen bir araç, onun için dönüş teknikleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Sürücülere trafik içerisinde çok yavaş hızlarda motosikletlerini nasıl kontrol edilebileceklerini, önlerine ani bir unsur çıktığında nasıl hareket edebilecekleri hakkında bilgiler veriyoruz. Sürücülerimiz eğitimlerin sonunda şehirde işlerini daha güvenli bir şekilde yapabilecekler. Eğitimli motosiklet sürücüleri, kazandıkları bu yeni donanım ve reflekslerle sadece motosiklet üzerinde değil hangi aracı kullanırsa kullansınlar trafiğe güven ve kalite katacaklardır."
Atagün: "Sürücüleri hayata ve sevdiklerinize bağlıyoruz”
Motosikletin beşiği olarak nitelendirilen İngiltere ve Almanya`da kullanılan sistemlerin sertifikasyonları altında ve Türkiye`deki trafik şartlarını da göz önünde bulundurarak çeşitli seviye ve parkurlarda eğitim verdiklerini açıklayan Carider Coach eğitmeni Caner Atagün, "Bunun yanı sıra sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek, kendi evinizin konforunda, internet üzerinden online-interaktif motosiklet teori eğitimlerimize ücretsiz olarak katılabilecekleri bir sistem yarattık. Bu sayede güvenli, nerede ne yapması gerektiğini bilen, kendisinin ve motosikletinin limitlerini iyi bilen sürücüler olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Devamında istekli ve motosikleti yaşam şekli haline getirmiş sürücüleri ‘ileri ve sistemli yol eğitimleri’ ile tanıştırıp, hiç bitmeyecek gelişim süreçlerinin yolunu açıyoruz. Bu bilinçle yola çıkan kullanıcıları hayata ve sevdiklerine bağlıyoruz" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli