Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İtfaiyeden ?Baca Temizliği´ Uyarısı

İtfaiyeden ?Baca Temizliği´ Uyarısı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Grup Amirliği, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlara karşı vatandaşlara çağrıda bulunarak bacalarında oluşan kurumları temizletmeleri uyarısında bulundu.


Erdek İtfaiye Grup Amiri Şükrü Kolverdi yaptığı açıklamada, meydana gelen yangınların yüzde 20´sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtti.
Temizlenmemiş soba boruları ve yanlış kurulmuş sobalardan dolayı özellikle rüzgârlı havalarda zehirlenmelere ve ölümlere yol açabileceğine dikkat çeken itfaiye yetkilileri, baca temizliğinin yapılarak gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşları bilgilendirdi. 

İtfaiye ekiplerinden yardım isteyin
Baca temizliğinin kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda 2 kez yapılmasını öneren yetkililer, bacalarını temizletmek isteyen vatandaşların, İtfaiye Grup Amirliği´ne müracaat etmeleri halinde, baca temizliğinin ekipler tarafından yapılacağını bildirdi.
Vatandaşlar, baca temizliği konusunda her türlü bilgi ve desteği İtfaiye Grup Amirliği´ne giderek veya 8351299 numaralı hattı arayarak alabilecekler.
Soba yakma teknikleri ile ilgili bilgi verildi
Hava şartlarının sertleşmesi ile birlikte soba zehirlenmelerine dikkat çeken itfaiye görevlileri, vatandaşları dikkatli ve bilinçli olmaya davet etti.
Vatandaşların dikkat etmeleri gereken diğer hususlar ise şöyle sıralandı: ?Sıvasız, hatalı inşa edilmiş bacaları kullanmayınız. Kazan bacalarını müstakil olarak kullanınız, başka bir ısıtma aracı bacası bağlanmasına izin vermeyiniz. Sobadan sıçrayabilecek kıvılcım tehlikesine karşı önlem alınız. Tüp gazı ile yakılan ocak ve sobalarınızı sızıntılara karşı sık sık kontrol ediniz. Mutlaka TSE belgeli sobalar kullanınız. Sobanızı duvardan/bacadan en az 1 metre, en fazla 1,5 metre uzağa kurunuz. Sobaları; kömür altta, odun, tahta vb. tutuşturucu malzemeler kömürün üstünde olacak şekilde yakınız. Soba borusunu baca içine 10 cm´den fazla sokmayınız. Soba kurarken ikiden fazla dirsek kullanınız. Soba bacalarını çatıdan en az bir metre yükseklikte ayarlayınız. Soba bacalarını temizletiniz ve tıkalı olup-olmadığı mutlaka kontrol ediniz. Sobalara çok fazla kömür atmayınız. Odun ve kömürün dışında naylon, plastik, paçavra vs. yakmayınız. Yatmadan önce kömürlü sobaların arka kısmındaki kelebeği kapatmayınız ve yatmadan önce söndürünüz.? Haber : Tuncay Ertan

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı