Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İtiraz edilen muhtarın görevi düşürüldü

İtiraz edilen muhtarın görevi düşürüldü

Erdek Çeltikçi Mahallesine muhtar seçilen Ali Kahya´nın İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından görevi düşürüldü.

Erdek Çeltikçi Mahallesine muhtar seçilen Ali Kahya´nın İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından görevi düşürüldü.

Bir vatandaşın ilçe seçim kurulu başkanlığına verdiği dilekçede muhtarlığa seçilen Ali Kahya´nın ikametininin seçimlerden önceki 6 aylık süre içerisinde mahalleye alınmadığını belirtilerek itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu "2972 sayılı kanunun 31/2 maddesine göre köyde muhtar seçilebilmek için seçimlerin başlangıcından itibaren geriye doğru 6 ay kesintisiz oturma süresi yasal koşuldur. Çeltikçi Mahallesi´ne muhtar seçilen Ali Kahya´nın mahalleye 03/01/2019 tarihinde adresini tescil ettirmiştir. O tarihe kadar Yalı Mahallesi adresinde kayıtlı olduğu Nüfus Müdürlüğünün kayıtlarına göre sabittir. Bu durumda Erdek İlçe Seçim Kurulu kararının uygunluk ve isabet taşımadığı görüşü ile iptaline karar vermek gerekmiştir." ifadelerine yer verildi.

Balıkesir İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Erdek İlçe Seçim Kurulunun 04/04/2019 tarihli 2019/28 sayılı kararının itirazı yerinde görülmekle iptaline buna göre Çeltikçi mahalle muhtarlığına seçildiği Ali Kahya´nın seçim tutanağının yok sayılarak kendisinden sonra 2. sıradakine muhtarlık tutanağının verilmesine" denildi.

Buna göre muhtarlık görevinin İsmail Yalçın´a verileceği öğrenildi.

Haber:Tuncay Ertan



recep köse
7.04.2019 16:21:08
bence hatalı bir karar.çünkü erdekte artık köy yok.kapıdağın her tarafı erdek .adam başka ilçedenmi gelmiş.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı