Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İvrindi Belediye meclisinden bakkallara destek

İvrindi Belediye meclisinden bakkallara destek

2021 yılının son Meclis Toplantısını gerçekleştiren İvrindi Belediye Meclisi, küçük esnafı ayakta tutacak bir karara imza attı.

2021 yılının son Meclis Toplantısını gerçekleştiren İvrindi Belediye Meclisi, küçük esnafı ayakta tutacak bir karara imza attı. 
Son zamanlarda özellikle kırsal ilçeler başta olmak üzere küçük bakkalların yerini kurumsal marketlerin alması, küçük esnafın işlevini azaltmıştı. 
Bu sorunu dikkate alan İvrindi Belediye Meclis Üyeleri, 5 adet ulusal marketi içinde barındıran İvrindi'ye yeni kurumsal market açılmasına izin verilmeyecek, küçük esnafı ayakta tutacak, canlılığı ve işlevselliğini koruyacak karar alınması yönünde el kaldırdı. 
Küçük esnafı ayakta tutmaya kararlı olduklarını söyleyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Kurumsal marketlerin her yerde çokluğu mahalle bakkalı anlayışının bitmesine sebep oldu. Belediyemize, yeni kurumsal market şubeliği açalım yönünde birçok başvuru alıyoruz. Belki izin versek milletimizin alışveriş yapacağı yeni alanlar açmış olacağız ama küçük esnafımız da çok zor da kalacak. Bizler her zaman esnafımızın yanında olduk. İlçemizde halkımızın alışverişini yapabileceği yeterli sayıda zincir marketlerin olduğu kanaatindeyiz. Bu sonuç ile birlikte ilçemizde küçük esnafımızı ayakta tutmaya vesile olacak bir karar olacağı inancıyla 2022 yılı itibari ile yeni bir zincir market açılmasına müsaade edilmemesi yönünde İvrindi Belediye Meclisi olarak görüş birliğine vardık. Aldığımız Meclis kararı ilçemizde küçük bakkal niteliği taşıyan işletmelerin açılmasına izin verilmeyecek anlamı taşımıyor. Halkımız kendi işletmesini yaptığı başvuru ve verilen gerekli izinler doğrultusunda açabilecek. Bizler sadece ilçemizde küçük esnafımızın işlerini azalttığı kanaatine vararak zincir marketlerin yeni şubelik açılmasına müsaade etmeyeceğiz.“ dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı