Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İvrindi´nin yarım asırlık hayali gerçeğe dönüştü

İvrindi´nin yarım asırlık hayali gerçeğe dönüştü

Balıkesir Büyüşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile İvrindi çiftçisinin yarım asırlık hayali olan Ardıçtepe Barajı için iddiaya giren 78 yaşındaki Cemil İlgör bir araya geldi.

?Eğer bu barajı yaparsanız seni sırtımda Güngörmez´e kadar 7 kilometre taşırım? şeklinde iddiada bulunan İlgör´e iddiayı kazanan Başkan Uğur, ?Biz milletin sırtına binmeyiz, milleti sırtımızda taşırız? diyerek çok anlamlı konuştu.
İvrindi ilçesinde yaklaşık yarım asırdır bölge çiftçisi için "hayalden öteye geçemediği" için iddialara konu olan Ardıçtepe Barajı, 2012´de temelinin atılmasından 4 yıl sonra 35 milyon liralık yatırımla faaliyete geçti.
Orman ve Su İşleri Bakanlıgı´nca yaptırılan 4 milyar lira bedelli 151 tesisin toplu açılışı dolayısıyla 22 Aralık Perşembe günü Ankara´daki Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi´nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katıldığı törenle hizmete giren Ardıçtepe Barajı´nın, 36 bin 620 dekar alanı sulaması ve ekonomiye yıllık 37 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.
Başkan Uğur, Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nca yaptırılan 151 tesisin toplu açılışı dolayısıyla Ankara´daki Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi´nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile beraber olduklarını hatırlattı.
Başkan Uğur, şöyle konuştu: "İvrindi´nin bir rüyası vardı, 50-60 yıllık. Ardıçtepe Barajı, İvrindi´nin topraklarını bereketlendirecek, çiftçisinin yüzünü güldürecek bir yatırım. Biz oraya her gittiğimizde ´Ardıçtepe Barajı programa alınacak mı´ diye merak ediliyordu. Cemil İlgör´ün kahvehanesine gittiğimizde, 2007-2008 aralarında, ´Ardıçtepe Barajı´nı yapacağız´ dedim. O da ´Eğer bu barajı yaparsanız seni sırtımda Güngörmez´e kadar 7 kilometre taşırım´ şeklinde iddiada bulunmuştu. ´Peki Cemil ağabey´ dedik. Daha sonra barajın temeli atıldı."
Barajın temelinin atılmasından sonra İlgör´ü ziyaret ettiğini söyleyen Uğur "Ben daha sonra kahveye uğradığımda ´Cemil ağabey bak yapılıyor´ dedim. O da dedi ki; ´Yaşlandım ama istersen kahvenin içinde sırtımda dolaştırayım´. Ben, ´Yok biz milletin sırtına binmeyiz, milleti sırtımızda taşırız. Tabii bu hikayeyi biz temel atma töreninde birkaç kez hep ifade ettik. Veysel Bey´in de olduğu ortamlarda konuşulunca zihninde bu kalmış." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli