Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İYİ Parti heyeti Marmara Adası´na çıkarma yaptı

İYİ Parti heyeti Marmara Adası´na çıkarma yaptı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Marmara Adası´nda meydana gelen yangının ardından bölgedeki son durumu görmek üzere Marmara Adası´na gitti.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, Marmara Adası´nda meydana gelen yangının ardından bölgedeki son durumu görmek üzere Marmara Adası´na gitti.
Daha karaya ayak basmadan yangının büyüklüğünü ve tahribatını adaya giderken çok uzaklardan gördüklerini söyleyen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve beraberindeki heyet ada iskelesinde İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Sezer Şen ile yönetim kurulu tarafından karşılandı.
Erdek ve Bandırma´dan gelen heyeti, parti binasında konuk eden İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Sezer Şen, adada meydana gelen yangınla ilgili brifing verdi.
Daha sonra yangının başladığı ilk noktaya götürülen İYİ Partililer, burada olayı bire bir yaşayan ada halkından yangının çıkışı ve devamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Marmara Adası ziyaretini gazetemize değerlendiren İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Marmara Adası´nda büyük bir felaketle karşı karşıya kalan ada halkının yanında ve acılarına ortak olmak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ziyareti ayrıca, yangının neden bu kadar uzun süre kontrol altına alınamadığını bizzat felaketi yaşayanlardan öğrenerek kamuoyunu bilgilendirmek olarak açıklayan İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Demir, yetkililer gibi ada halkının da aşırı rüzgar olayını kendilerine aktardığını ifade etti.
Demir, devam eden açıklamasında şöyle konuştu: "Ancak yangının bu kadar büyümesinin gerçek nedeni; İsimleri ve görüntüleri elimizde olan görgü tanıklarının ifadeleri ile yangına müdahalede yaşanan gecikme, itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersizliği bu yangının büyümesinin en büyük nedeni olduğunu tespit ettik. Şöyle ki; İhbarlara rağmen itfaiye olay yerine tam 1 saat sonra ulaşmışt, daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması. Yangın söndürme helikopterinin de olay yerine tam 2 saat sonra gelmesi, yangının kontrolden çıkmasına neden olmuştur. Bu yangına sebep olduğu iddia edilen iki vatandaşımız tutuklanmıştır. Kuşkusuz bu yangını kimler çıkardıysa hukuk önünde hesap verecektir ve vermelidir de. Ancak böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için görevini yerine getirmeyen ve ihmali olan yetkililer hakkında derhal idari ve hukuki soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca Marmara Adalar ilçemiz afet bölgesi ilan edilmeli ve özellikle binlerce küçük baş ve onlarca büyük baş hayvanı telef olan vatandaşımıza devlet yardım elini uzatmalıdır.?
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli