Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İYİ Parti İlçe Başkanı Demir: ?Doğu Türkistan´a sahip çıkalım?

İYİ Parti İlçe Başkanı Demir: ?Doğu Türkistan´a sahip çıkalım?

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Doğu Türkistan´da Müslüman Türklere yönelik uygulanan zulme tepke gösterdi.

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Doğu Türkistan´da Müslüman Türklere yönelik uygulanan zulme tepke gösterdi.
Demir, ?Türklerin ata yurdu Doğu Türkistan yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin zulmü altında kıvranmaktadır.? Diyerek tüm dünyayı bu zulme karşı durmaya çağırdı.
Demir, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ?Doğu Türkistan´da Türk Müslüman halkına yaşatılan zulüm gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bilim adamları yok ediliyor, gençlerimiz hapse atılıyor, kültürümüz çökertiliyor, camilerimiz yıkılıyor, Kuran-ı Kerim´lerimiz yakılıyor, Türk Müslüman halkı farklı işkencelerle dinsizliğe sevk ediliyor, başörtüsü yasaklanıyor, kadınlarımız bedenleri üzerinden baskı altına alınıyorlar. Çin Hükümeti yaptığı bu zulümler yetmezmiş gibi son birkaç yıldır Nazi kamplarını andıran toplama kamplarında milyonlarca Doğu Türkistanlı kadın, çocuk ve erkeği hapsediyor. 

Şu anda 1 milyonun üstünde Uygur Türkü, eğitim kampları adı altında, toplama kamplarında çeşitli işkencelere maruz kalmaktadır. Doğu Türkistan´daki Türk halkı dünyanın gözü önünde sürekli olarak sindirme, baskı, asimilasyon ve etnik temizliğe maruz kalıyor. Binlerce Uygur Türkünü cezaevlerinde tutan ve kardeşlerimizin milli ve dini kimliğini yok etmeye çalışan Çin yönetiminin yaptığı insanlık dışı saldırıları nefretle kınıyoruz. Üzülerek görüyoruz ki, Türk Müslüman kardeşlerimize yapılan tüm bu zulümlere rağmen Türkiye´de İYİ Parti´den başka hiçbir siyasi partinin sesi çıkmıyor. AKP Hükümeti Çin´in Doğu Türkistan´da uygulamış olduğu bu zulüm politikasına ivedilikle karşı çıkmalı ve tepki göstermelidir. Çin Halk Cumhuriyeti´nin sahip olduğu ticari ve ekonomik güç sebebiyle sessiz kalmamalıyız. Çin´de zulüm gören Doğu Türkistanlı Türk soydaşlarımızın da yanında yer almalıyız. Bize düşen güçlünün yanında değil mazlumun ve haklının yanında yer almaktır. Doğu Türkistan´da yaşananlar karşısında, emperyalist güçler dilsiz, insan hakları örgütleri kör, dünya basını sağır olmuş, 3 maymunu oynamaktalar. TBMM´de, Çin tarafından Doğu Türkistan´da kurulan toplama kamplarının ve Doğu Türkistan´daki Müslüman Türk nüfusun uğradığı akıl almaz mezalimin araştırılması için bir önerge verdik. Ne acıdır ki bu önergemiz AK Parti´nin ?Hayır´, MHP´nin ?Çekimser´ oylarıyla reddedildi. Hak karşısında, zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında, mazlum kim olursa olsun mazlumun yanında olacağımızı tekrar ilan ediyor, bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli