Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İYİ Parti Milletvekili Ok, BBB Başkanı Yılmaz´a seslendi

İYİ Parti Milletvekili Ok, BBB Başkanı Yılmaz´a seslendi

?Önce, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni sömüren sözleşmeleri iptal edin?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin öğrenci ulaşımına yaptığı son zamlara isyan etti.
TBMM Genel Kurulunda zamları dile getiren İsmail Ok, öğrenci ulaşım ücretlerindeki zammı vicdansızlık olarak değerlendirdi.
Balıkesir´de şehir içi toplu taşıma ücretlerine 1 Temmuz 2019 tarihinde geçerli olmak üzere % 18-24 arasında zam yapıldı.
Belirlenen zamlı tarifeye göre taksi dolmuş sivil 2.90, öğrenci 2.15, halk otobüsleri sivil 2.80, öğrenci 2 lira olurken kampus hattı ise sivil 3,5 öğrenci 3 lira olarak belirlenirken bu uygulama beraberinde bir çok tepki getirdi.
Konu hakkında TBMM Genel Kurulunda söz alan Milletvekili Ok, Balıkesir´de yaşanan gelişmeleri üzülerek takip ettikleri ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte zamların halka daha büyük yaralar açacağını söyledi.
Balıkesir´de toplu taşımada yapılan zamları İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin tarifeleri ile karşılaştıran Milletvekili Ok, öğrencilerin İstanbul´da 1 ay boyunca sınırsız seyahat ettiği ve karşılığında 40 TL ödediğini söylerken, Balıkesir´de yaşayan öğrencilerin sadece 20 gün olmak üzere sabah bir gidiş ve akşam bir dönüş olmak üzere 120 TL ödediğini açıkladı.
Balıkesir halkının bu uygulamaları hak etmediğini ifade eden Ok, İstanbul´da yaşayan genç ile Balıkesir´de yaşayan genç arasında ne tür bir fark var? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni 5 yılda batırdılar. Batırdıkları belediyeyi gariban öğrencinin cebindeki harçlıklar ile düzlüğe çıkartmaya çalışıyorlar, böyle hizmet, böyle belediyecilik olmaz.´´ dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin büyük bir borç batağı içerisinde olduğunu savunan Ok ?Belediyeyi el birliği ile soyup soğana çevirdiler. Bu durumun sorumluları halen makamlarına oturuyor. Bazıları ise halen Balıkesir sokaklarında dolaşıyor. Belediyeyi ekonomik olarak bitirdiler. Şimdi gelinen noktada gariban öğrencinin cebine göz dikiyorlar. Diğer taraftan belediye çalışanlarını işten atarak belediyenin masraflarını kısacaklarını zannediyorlar. Öncelikle yeni kiraladığınız makam araçlarını bırakın, belediyeyi sömüren sözleşmeleri iptal edin.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli