Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti son noktayı koydu: Bunun adı RES´men katliam

İYİ Parti son noktayı koydu: Bunun adı RES´men katliam

?Kapıdağ ve Kazdağı´nda Rüzgar Enerji Santralı ?RES´ istemiyoruz?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Serkan Mehmet Ertan, Kapıdağ ve Eybek Dağına yapılmak istenen Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) karşı olduklarını açıkladı.

Komisyon üyeleriyle bölgede incelemelerde bulunan İYİ Parti´li Ertan, yer seçimlerinin yanlış olduğuna dikkat çekerken, ?Rüzgarın her estiği yere santral yapılır mantığından vazgeçilmelidir. Milli Park olması gereken Kapıdağ´a yine aynı şekilde Edremit Körfezinin adeta akciğeri olan Eybek Dağı´na Rüzgar Enerji Santrali (RES) istemiyoruz? dedi.

Kapıdağ ve Kazdağı´nda yapılmak istenen Rüzgar Enerji Santralleri bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu´nun bölgede yaptığı incelemeler ile gündeme geldi,

Gönen Çayı ile Kapıdağ Yarımadası´daki incelemelere katılan Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi İYİ Parti´li Serkan Mehmet Ertan, ?Rüzgar enerji yatırımlarına karşı değiliz, ancak bu yatırımların yer seçiminin iyi yapılması hayati önem taşımaktadır. Rüzgarın her estiği yere santral yapılır mantığından vazgeçilmelidir? dedi.

Ertan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: ?Milli Park olması gereken Kapıdağ´a Rüzgar Enerji Santrali istemiyoruz. Bu yatırım için Kapıdağ uygun değildir. Yine aynı şekilde Edremit Körfezinin adeta akciğeri olan Eybek Dağı´na da Rüzgar Enerji santrali istemiyoruz.Proje alanı yer seçimi yanlıştır. Ranta ve talana alet edilen bir doğa istemiyoruz??

?Rüzgar enerji yatırımlarına karşı değiliz, ancak bu yatırımların yer seçiminin iyi yapılması hayati önem taşımaktadır. Rüzgarın her estiği yere santral yapılır mantığından vazgeçilmelidir. Doğal SİT alanlarına, arıcılık, zeytincilik, yapılan tarımsal alanlara, meralara, yerleşim bölgelerine ve yereldeki insanların rızası olmadan, bölgenin ekonomisine, ekolojisine ve görseline zarar verecek oldu bitti uygulamalarına karşıyız.

Balıkesir?de lisansı verilen ve verilecek olan tüm yatırımların yaşam alanlarımıza, doğal dokuya, flora ve faunaya, yerel geçim kaynaklarına etkisinin takipçisiyiz??

Haber: Coşkun Yaman



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı